Fucsovicsék Babosék ellen a Budapest Kupán

A Nemzeti Edzés Központban kerül megrendezésre a jövő hévégén a legjobb hazai teniszezőket felvonultató háromnapos Budapest Kupa, melyen egyéniben és vegyespárosban hirdetnek győzteset. A verseny csoportbeosztása is elkészült.

A Budapest Kupa csoportbeosztása:

Sárga-csoport:
Nagy Adrienn, Balázs Attila
Gálfi Dalma, Piros Zsombor
Jani Réka, Marozsán Fábián

Kék-csoport:
Stollár Fanny, Fucsovics Márton
Bondár Anna, Szerhij Sztahovszkij
Babos Tímea, Nagy Péter

A jövő péntektől vasárnapig tartó Budapest Kupa minden mérkőzését élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.


 

A kiírás értelmében a Hopman Kupához hasonlóan egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak majd, így 3:3-as állás esetén rövidítés dönt.

A torna megszervezése Jancsó Miklósnak, Fucsovics Márton edzőjének a fejéből pattant ki.

„Az alapötlet onnan jött, hogy ha már a járvány miatt valamennyi éljátékosunk itthon ragadt, próbáljuk meg őket rávenni egy nagy közös játékraidézi a szakembert a szövetség honlapja. – A játékosok a kezdetektől partnerek voltak, hiszen azon túl, hogy így ők is végre éles meccseket tudnak játszani, talán a tenisztársadalom azon szereplőinek is tudunk segíteni, akiket a leállás jobban sújt. Szerencsére a Magyar Tenisz Szövetség felkarolta a kezdeményezést, így most már semmi akadálya, hogy a jövő hét végén megrendezzük a minden szempontból egyedülálló tornát.”

A 12 fős mezőnyben a 11 hazai induló mellett ott lesz a Budapesten élő, korábban Roger Federert legyőző ukrán Szerhij Sztahovszkij is.