Musorujsag
Élő Eredmények

Nadalnak kétségei vannak a US Open megrendezését illetően

Nadalnak kétségei vannak a US Open megrendezését illetően

MTI
Rafael Nadal, a spanyolok sztárteniszezője a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem bízik abban, hogy szeptemberben le tudják bonyolítani a US Opent.

„New York a vírus által leginkább érintett helyek egyike. Ezért várnunk kell, meglátjuk, mi történik” – mondta a világranglista második helyezettje.

A mostani terv az, hogy szigorú higiéniai és biztonsági intézkedések mellett augusztus 31. és szeptember 13. között megrendezik a Grand Slam-tornát Flushing Meadows-ban.

Nadal úgy látja, két feltételnek mindenképpen teljesülnie kell, hogy a viadalt le lehessen bonyolítani.

„Addig nem térhetünk vissza a pályára, amíg az egészségünk veszélyben van” – fogalmazott. A másik terület szerinte az utazás, garantálni kell, hogy minden játékos repülhessen külföldre.

A teniszezőknél legalább július 31-ig nem rendeznek jelentős nemzetközi tornákat. A wimbledoni bajnokságot törölték, a Roland Garrost pedig – amely az eredeti kiírás szerint most zajlana Párizsban – szeptember-októberre halasztották.

Nadal elárulta, hogy a bezártság ideje alatt két hónapig nem teniszezett, csak a közelmúltban tért vissza az edzőpályára.

„Fokozatosan haladok, lépésről lépésre, nem játszom minden nap és nem edzek sokat” – mondta a 19-szeres Grand Slam-győztes játékos.

Borítókép: epa08366232 (FILE) Rafael Nadal of Spain reacts during a press conference after losing his quarter final match against Dominic Thiem of Austria at the Australian Open Grand Slam tennis tournament at Rod Laver Arena in Melbourne, Australia, 29 January 2020, re-issued 16 April 2020. Nadal said during a radio interview that he thinks it will be difficult to have a big tournament taking place in short- or mid-term. As Wimbledon was already cancelled, the French Open were postponed to 20 September until 04 October and also the US Open in New York are still due to take place from 24 August until 13 September. EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT *** Local Caption *** 55830796

További tartalmak