×

Thiem: Hibás volt a viselkedésünk, túlságosan elkapott minket az eufória

A világranglistán harmadik Dominic Thiem "nagyon sajnálja", hogy a játékosok nem viselkedtek megfelelően a világelső Novak Djokovic által életre hívott, meghívásos Adria Touron, melyen négy teniszező is pozitív koronavírus tesztet produkált.

Dominic Thiem(a kupával) nyerte az Adria Tour belgrádi állomását (Fotó: EPA/ANDREJ CUKIC)Djokovic mellett a bolgár Grigor Dimitrov, a horvát Borna Coric és a szerb Viktor Troicki kapta el a fertőzést, ezután a szervezők kedden délután bejelentették: az Adria Tour további két eseményét nem rendezik meg. A belgrádi és zadari meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.

A meghívásos eseményen közönség előtt játszhattak a teniszezők, akik a világjárvány miatt hónapok óta nem vívtak meccseket ilyen körülmények között. Djokovic elmondása szerint éppen ez volt a cél a tornával, mellyel a balkáni játékosokat akarták segíteni, illetve anyagilag támogatni szerették volna a rászorulókat.

A közösségi médiában megjelent fotók alapján a sportolók figyelmen kívül hagyták a távolságtartás szabályait, ölelkeztek a hálónál, együtt kosárlabdáztak és buliztak a torna ideje alatt.

"Hetek óta nézők nélkül játszottunk, nagyon örültünk a közönségnek, és betartottuk a szerb kormány előírásait, de túlságosan optimisták voltunk" - írta csütörtökön Thiem az Instagram-oldalán. "Hibás volt a viselkedésünk, túlságosan elkapott minket az eufória, amit nagyon sajnálok".

Az osztrák teniszező, aki Zadarban már nem játszott, hozzátette, az elmúlt tíz napban ötször végeztette el a koronavírus tesztet, amely minden alkalommal negatív eredményt hozott.

"Minden fertőzöttnek gyors gyógyulást kívánok" - írta még Thiem.