×

A Győr nyerte a férfi tenisz csapatbajnokságot

Fucsovics Márton távollétében a címvédő MTK 4-1-re kikapott a GYAC-tól a férfi Szuperliga, a tenisz csapatbajnokság pénteki döntőjében.

Valkusz Máté (Fotó: Facebook/HungarianTennis)
A csütörtöki elődöntőben az MTK 4-1-re verte a Diego SC-t úgy, hogy utóbbi képviseletében a világranglistán 764. Madarász Gergely meglepetésre legyőzte a 84. helyen álló Fucsovics Mártont. A másik ágon a tavaly is döntős Somogyi Electronic GYAC ugyancsak 4-1-gyel bizonyult jobbnak a Kőszegi SE-nél a Nemzeti Edzés Központ salakpályáin.

A fináléban az MTK-t erősítő Fucsovics nem vállalta a játékot, nélküle pedig csapattársai közül Nagy Péter Marozsán Fábiántól, a szintén Davis Kupa-válogatott Piros Zsombor Valkusz Mátétól, Füle Mátyás pedig az idei fedettpályás országos bajnok Fajta Pétertől kapott ki, így a győriek - akiknél Balázs Attila sarokprobléma miatt hiányzott - csakhamar 3-0-ra elhúztak. A negyedik csatában a szintén ob-aranyérmes Makk Péter két szettben nyert Szintai Dávid ellen, ezzel a GYAC behozhatatlan előnyre tett szert. A 4-1-es végeredményt Cseresznyés Máté állította be azzal, hogy legyőzte Trapli Szabolcsot.

"A tegnapi meccsemen kicsit meghúztam a combomat, és mivel jövő csütörtökön kezdem csak az éles felkészülést, nem akartam rásérülni - mondta az MTI-nek Fucsovics Márton. - Örülök, hogy játszhattam tegnap, de nem erre voltam még kihegyezve, a topformámhoz képest talán ötven százalékot tudtam kiadni magamból. Ezzel együtt Geri nagyszerűen játszott, látszott, hogy a közelmúltban több versenyen is szerepelt. Nekem most egy hónap kemény felkészülés jön, amit télen szoktam csinálni, sok futás, kondi, hétfőtől szombatig reggeltől estig csak edzés lesz."

Az augusztusi újraindulásról szólva Fucsovics kifejtette, a korábbi terveknek megfelelően Washingtonban kezd, majd Cincinnati és a US Open következik.

"Biztos, hogy nagyon macerás lesz a koronavírus-járvány miatt, kapcsolatban vagyok több játékossal is, a 80 százalékuk egyelőre nem erőltetné ezt a folytatást. Nekem nagy megkönnyebbülés, hogy végre megvan a céldátum, tudjuk, hogy mire készülünk. Fura volt hónapokon át csak úgy kijárkálni a pályára és ütögetni" - tette hozzá.

Véleményéhez csatlakozott Köves Gábor szövetségi kapitány is:

"Jó látni, hogy Marci és Attila kivételével azért a fiúk többsége egészséges és újra tétmeccset vív. Az amerikai folytatással kapcsolatban vannak aggályaim, nem úgy tűnik, hogy javulna ott a helyzet, félő, hogy az ottani esetleges történések miatt nem lehet máshol majd játszani, mert a játékosok ide-oda viszik a vírust. Reménykedem, hogy el lehet újra kezdeni a versenyzést."

A válogatott szakvezetője a novemberről egy évvel elhalasztott, magyar érdekeltségű Davis Kupa-döntőről azt mondta:

"Kicsit korainak tartom a döntést, hogy most határoz a nemzetközi szövetség egy novemberi eseményről. Ezek szerint nem akarták annyira megrendezni. Amerikában nagyon meg akarják rendezni a US Opent, és úgy tűnik, meg is fogják. Minket már értesítettek, hogy biztosan ott leszünk a jövő novemberi döntőben is Madridban, és addig a világcsoportban nem lesznek mérkőzések" - jelentette ki Köves Gábor.