×

Törölték az összes őszre tervezett kínai tenisztornát

Törölték az őszre tervezett összes férfi és női tenisztornát Kínában.

A győztes Babos Tímea (j) és francia játékpartnere, Kristina Mladenovic a kínai Sencsenben zajló 14 millió dollár (4,1 milliárd forint) összdíjazású női keménypályás tenisz-világbajnokság páros versenyének döntőjét követő eredményhirdetésen 2019. november 3-án. A címvédő páros a cseh Barbora Strycova és a tajvani Hszie Szu-vej alkotta duó elleni 6-1, 6-3 arányú győzelmével védte meg bajnoki címét.
MTI/EPA/Alex PlavevskiA férfi, illetve női sorozatot szervező ATP és WTA pénteken közölte, hogy a kínai sporthatóság koronavírus-járvány miatti intézkedései révén ellehetetlenült a rendezés. A hivatal két hete jelentette be, hogy a 2022-es pekingi téli olimpia felkészülési versenyei, továbbá néhány „kiemelt esemény” kivételével idén már nem kerül sor nemzetközi sportrendezvényekre az országban.

Az ATP és a WTA néhány napja még azt tudatta, hogy tárgyalásokat folytat a kínai illetékesekkel, ám a pénteki tájékoztatás értelmében többek között a pekingi China Openre, a sanghaji 1000-es kategóriájú viadalra és a sencseni WTA-világbajnokságra sem kerül sor.

Mindkét szervezet hangsúlyozta, hogy folyamatosan dolgozik az új versenynaptáron, amelyet az ATP a következő két hétben mutat majd be.

Kedden a szervezők az utazási nehézségek, illetve a koronavírus ismételt terjedése miatt törölték az augusztus 14-től idénynyitónak szánt férfi versenyt Washingtonban. Ezzel eldőlt, hogy a férfiak legkorábban a US Open helyszínére áthelyezett cincinnati tenisztornán léphetnek pályára augusztus 22-től, míg az amerikai nyílt bajnokságot a tervek szerint augusztus 31-től rendezik. A női tornák augusztus 3-án, a palermói versennyel térnek vissza.

A teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt.