×

Kyrgios sem indul az idei US Openen

Korábban Ashleigh Barty, a női világranglista éllovasa is úgy fogalmazott, veszélyesnek érezné részvételét a tornán.

A női világelső, Ashleigh Barty sem vesz részt a tornán. (Fotó: EPA/Julien de Rosa)A koronavírus-járvány miatt Nick Kyrgios nem vesz részt az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A világranglistán 40. játékos vasárnap közölte, hogy egészségi és biztonsági aggályai miatt nem utazik el New Yorkba.

"Az emberek érdekében maradok távol, az ausztrál honfitársaim érdekében, és tekintettel a sok ezer elhunyt amerikaira. Újraépíthetjük a sportot és a gazdaságot, de senkinek az életét nem adhatjuk vissza" - jelentette ki a 25 éves Kyrgios.

A koronavírus-járvány miatt Alexander Zverev törölné idén az amerikai nyílt teniszbajnokságot. A világranglista hetedikje vasárnap közölte, hogy őrült ötletnek tartja a rendezést.

"Jobb lenne, ha nem tartanák meg a US Opent, és a biztonságosabb Európában folytathatnánk az idényt. Nem jó most Amerikába repülni, de hát mit tehetnének a játékosok? Végül is ranglistapontokról van szó" - jelentette ki a német játékos, hozzátéve, még nem gondolta végig, hogy visszalépjen-e a részvételtől.

"Ha mindneki betartja a higiéniai előírásokat, és az NBA mintájára egy +buborékban+ élünk New Yorkban, akkor talán működik a dolog" - mondta a 23 éves Zverev.

Csütörtökön a szintén ausztrál Ashleigh Barty, a női világranglista éllovasa is bejelentette, hogy a "jól érzékelhető veszélyek" miatt nem indul az augusztus 31-én elrajtoló US Openen.

Szombaton az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége (USTA) közölte, hogy zöld jelzést ad a Grand Slam-tornának, és kitart a zárt kapus rendezés mellett. A viadal helyszínéül szolgáló Flushing Meadows-i létesítmény augusztus 22-től a Cincinnatiből áthelyezett férfi és női tornának ad otthont, az lesz a US Open főpróbája.