Musorujsag
Élő Eredmények

Három és fél évvel visszavonulása után elindul az ob-n az olimpiai bajnok Vajda Attila

mti
Három és fél évvel visszavonulása után újra rajthoz áll Vajda Attila olimpiai bajnok kenus – számolt be a delmagyar.hu.
Vajda Attila ünnepli győzelmét kenu egyes 1000 méteren a 2008-as pekingi olimpián (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A honlap kiemelte: a Dunaferr SE olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnoka, aki edzőként dolgozik, nem a tokiói ötkarikás játékokra készül, hanem jó kis mókának tekinti az egészet.

„Valóban rajthoz állok az ob-n, de az olimpiáról szó sincs, az már valótlanság lenne. Három és fél évig lapátot nem fogtam a kezembe, nekem már 2018-ban el kellett volna kezdeni készülni, hogy olyan állapotban legyek, bármiféle módon is beszélhessünk az öt­­karikás játékokról – fogalmazott Vajda, aki másfél hónapja edz komolyan. – Mostanra sikerült eljutnom oda, amit szerintem a felnőtt mezőny közepe, illetve vége tud jelenleg” – mondta, hozzáfűzve: a rutin szól mellette.

Vajda Attila

A 37 esztendős Vajda viccből egy forgatókönyvet felvázolt az olimpiai kvótaszerzésről. „Elsőként mondjuk az országos bajnokságon a mezőny fele be­borul a vízbe, a másik pedig has­­menést kap, továbbá jönnek a dinoszauruszok, és engem elkerül a cunami Szolnokon. Miután így megnyerem az ob-t, s ezzel kijutottam az európai pót­kvalifikációs versenyre, ott nagyon sok pénzt fizetek mindenkinek, hogy találjon más el­­foglaltságot magának arra az időre. Ebben az esetben tényleg szerezhetek egy kenus kvótát Tokióra! Aztán a szövetség meg azt mondja, menjen már más helyettem” – tréfálkozott Peking olimpiai bajnoka.

A szót komolyra fordítva azt mondta: nem gondolja, hogy bejutna az ezer egyes döntőjébe.

Párosban a 16 éves unokaöccsével, az ifjúsági válogatott Papp Lászlóval indul. „Óriási dolog, hogy családon belül, húsz év korkülönbséggel indul kettes hajó a felnőtt bajnokságon. Azon felül meg örök emlék lesz mindkettőnk számára” – szögezte le.

További tartalmak