Musorujsag
Élő Eredmények

Kizárták Babos Tímeát és francia partnerét a US Open további küzdelmeiből

Kizárták Babos Tímeát és francia partnerét a US Open további küzdelmeiből

m4sport.hu
Kizárták az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic duót az Amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) női páros versenyéről. A magyar teniszező francia partnere egyike azoknak a teniszezőknek, akik érintkezhettek a koronavírussal fertőzött szintén gall Benoit Paire-rel.

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic szombatra kiírt nyolcaddöntős mérkőzését előbb vasárnapra halasztották, a kanadai Gabriela Dabrowski és az amerikai Alison Riske ellen, később úgy döntött a versenybizottság, hogy kizárja a magyar-francia kettőst a US Open további küzdelmeiből.

A Babos, Mladenovic páros egy mérkőzést játszott New Yorkban, amelyet – magyar idő szerint – pénteken hajnalban magabiztosan megnyert.

Az előírt protokoll a versenyre az amerikai teniszszövetség irányelvei alapján készült, de New York állam kifejezetten kérte Mladenovic visszaléptetését, pedig korábban volt precedens az ellenkezőjére, amikor az állam kormányzója, Andrew Cuomo külön engedélyt adott a francia Adrian Mannarinónak, hogy pályára lépjen a német Zverev ellen.

Mladenovic az elmúlt napokban több negatív koronavírusteszet produkált, és többször hangoztatta elégedetlenségét a Grand Slam-torna lebonyolítását és körülményeit kritizálva:
„Rémálmot az, amit itt élünk át. Csak egy vágyam van, hogy visszanyerjem a szabadságomat.”

További tartalmak