×

Teljes az elődöntő a US Openen

A második kiemelt Dominic Thiem és a harmadikként rangsorolt Danyiil Medvegyev is bejutott a férfi elődöntőbe szerdán az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Dominic Thiem ünnepli a négy közé jutást a 2020-as US Openen (Fotó: EPA/Jason Szenes)A háromszoros Grand Slam-döntős Thiem könnyedén, 2 óra 4 perc alatt verte az ausztrál Alex De Minaurt, és első osztrákként került a négy közé a US Openen.

A 27 éves bécsújhelyi játékos a pénteken 22 órakor kezdődő elődöntőben a tavalyi finalista Medvegyevvel találkozik, aki Andrej Rubljovot búcsúztatta az oroszok csatájában. A két jó barát egy U10-es kölyöktornán csapott össze először. A most győztes 24 éves Medvegyev még nem vesztett szettet idén a New York-i GS-viadalon.

Viktorija Azarenka a 2020-as US Openen (Fotó: EPA/Jason Szenes)A nőknél eldőlt, hogy a kétszeres Australian Open-bajnok Viktorija Azarenka lesz Serena Williams ellenfele a négy között. A szülés után egyre jobb formába lendülő fehérorosz teniszező mindössze egy gémet vesztett a belga Elise Mertensszel szemben.

férfiak, negyeddöntő:
Thiem (osztrák, 2.)-De Minaur (ausztrál, 21.) 6:1, 6:2, 6:4
Medvegyev (orosz, 3.)-Rubljov (orosz, 10.) 7:6 (8-6), 6:3, 7:6 (7-5) 

Az elődöntőben:
Thiem-Medvegyev
A. Zverev (német, 5.)-Carreno Busta (spanyol, 20.)

nők, negyeddöntő:
Azarenka (fehérorosz)-Mertens (belga, 16.) 6:1, 6:0
S. Williams (amerikai, 3.)-Pironkova (bolgár) 4:6, 6:3, 6:2

Az elődöntőben:
Azarenka-S. Williams
Oszaka (japán, 4.)-Brady (amerikai, 28.)