×

Babosék kizárása után a Siegemund, Zvonarjova páros nyerte a US Opent

A német Laura Siegemund és az orosz Vera Zvonarjova kettőse nyerte meg a női párosok küzdelmét az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Vera Zvonarjova és Laura Siegemund ünnepli a női párosban aratott győzelmet a 2020-as US Openen (Fotó: EPA/Justin Lane)A rutinos játékosokból álló duó a pénteki döntőben két szoros szettben bizonyult jobbnak az amerikai Nicole Melichar és a kínai Hszü Ji-fan párosánál. Az összecsapás 1 óra 22 percig tartott.

A 32 éves Siegemund másodszor nyert Grand Slam-tornát, 2016-ban szintén a US Openen, de vegyes párosban bizonyult a legjobbnak.

A 36 éves Zvonarjova ötödször győzött GS-tornán párosban: 2006-ban ugyancsak a US Openen is diadalmaskodott a nőknél, miként 2012-ben az Australian Openen is. Ezek mellett 2004-ből és 2006-ból van vegyes párosban elért sikere a US Openen, illetve Wimbledonban.

Mint ismeretes, az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettőst kizárták az amerikai nyílt teniszbajnokság női párosversenyéből, mivel Mladenovic egyike volt annak a 11 francia játékosnak, akik kapcsolatba kerültek a koronavírussal megfertőződött Benoit Paire-rel.

női páros, döntő:
Laura Siegemund, Vera Zvonarjova (német, orosz)-Nicole Melichar, Hszü Ji-fan (amerikai, kínai, 3.) 6:4, 6:4