Musorujsag
Élő Eredmények

Kikapott a selejtezőben, így nem lesz ott a Roland Garroson Gálfi Dalma

Kikapott a selejtezőben, így nem lesz ott a Roland Garroson Gálfi Dalma

MTI
Gálfi Dalma két játszmában kikapott pénteken az amerikai Varvara Lepchenkótól a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott fel a főtáblára.

A világranglistán 236. magyar játékos és a rangsorban 183. ellenfele az első játszmában rengeteget hibázott, összesen 43 rontást jegyeztek fel a statisztikusok, ebből Gálfi könyvelt el többet, 25-öt. Ennek is volt köszönhető, hogy a veszprémi teniszező kétszer elveszítette az adogatójátékát, és mivel ő maga csak egyszer tudott brékelni, Lepchenkóé lett az 53 perces nyitószett.

A második felvonás is az amerikai játékos brékjével kezdődött, majd eső miatt félbeszakították a találkozót. A kényszerpihenőt követően Gálfinak 1:2-nél még sikerült elvennie riválisa adogatását, de ezt követően rögtön elbukta a sajátját, Lepchenko pedig innen már megtartotta előnyét, a magyar játékosnak nem sikerült a fordítás.

Gálfi kedden, az első körben a horvát Jana Fettet, míg a csütörtöki második fordulóban az olasz Martina Di Giuseppét búcsúztatta.

A 128 fős női elitmezőnyben Babos Tímea helye alanyi jogon biztos, az ő ellenfele az első fordulóban a román Ana Bogdan lesz. Jani Réka szerdán, a kvalifikáció első körében vereséget szenvedett.

Eredmény, selejtező, 3. forduló:
Varvara Lepchenko (amerikai)-Gálfi Dalma 6:3, 6:4

További tartalmak