Musorujsag
Élő Eredmények

A Garros elődöntőjében ért véget a selejtezőből induló női teniszező menetelése

mti
A negyedik helyen kiemelt Sofia Kenin és a Roland Garros történetének első lengyel döntőse, Iga Swiatek vívja a női finálét a párizsi Grand Slamen.

Swiatek az első elődöntőben a selejtezőből induló Nadia Podoroskát győzte le, meglehetősen simán. A 131. argentin játékos már a mérkőzés elején sem tudott ellenállást kifejteni, így Swiatek hamar elhúzott 3:0-ra, és könnyedén nyerte az első játszmát. A meccs képe a folytatásban sem változott jelentősen, Swiatek a második szett elején 4:0-ra lépett el, s bár ezután Podoroska elvette az adogatását, a 19 éves lengyel azonnal visszabrékelt, aztán 6:1-gyel lezárta a játszmát és az 1 óra 12 percig tartó összecsapást. Ezzel a profi éra 1968-as kezdete óta az első lengyel döntős a Roland Garroson.

A másik ágon Kenin, az Australian Open 21 éves címvédője jobban alkalmazkodott a kavargó szélhez a Philippe Chatrier Stadionban, ám 6:4, 5:3 után még nem tudta kiszerválni a meccset. A kétszeres wimbledoni bajnok Kvitova 5:5-re kiegyenlített, de rögtön ismét elvesztette az adogatását, a moszkvai születésű amerikai pedig 1 óra 44 perc után legyőzte ellenfelét.
A világranglistán 54. lengyel Iga Swiatek jutott elsőként a női egyes döntőjébe a francia nyílt teniszbajnokságon, miután csütörtökön két sima szettben legyőzte Nadia Podoroskát.

A női egyes fináléja szombaton 15 órakor kezdődik.

Roland Garros, női elődöntő:
Kenin (amerikai, 4.)-Kvitova (cseh, 7.) 6:4, 7:5
Swiatek (lengyel)-Podoroska (argentin) 6:2, 6:1

További tartalmak