×

Federer gratulált Nadalnak, 13. Roland Garros győzelméhez

Roger Federer közösségi oldalán gratulált Rafael Nadalnak, aki vasárnap saját rekordját tovább javítva 13-adszor nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyét, s ezzel 20. Grand Slam-bajnoki címét szerezve utolérte az örökrangsor élén a svájci sztárt.

Indian Wells-i tenisztorna Indian Wells, 2017. március 16. A spanyol Rafael Nadal gratulál a svájci Roger Federernek, miután a 35 éves svájci teniszcsillag 6-2, 6-3-ra legyőzte őt a kaliforniai Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi egyesének nyolcaddöntőjében 2017. március 15-én. (MTI/EPA/Larry W. Smith)
A döntő után Federer azt írta az Instagram-oldalán, hogy "mindig is nagyon tiszteltem barátomat, Rafát emberként és bajnokként". Legnagyobb ellenfelének nevezte a spanyol salakkirályt, akivel szerinte húzták egymást felfelé, és az éveken át tartó rivalizálásuknak köszönhetően jobb játékosok lettek.

"Remélem, a 20-as mérföldkő csak egy újabb lépés, s mindkettőnk útja folytatódik" - fogalmazott a bázeli játékos, aki azzal zárta üzenetét, hogy "Gratulálok Rafa, megérdemled!".

A 39 éves Federer a US Opent és a Roland Garrost is kihagyta, hogy teljesen felépüljön térdoperációja után.