×

Bírság vagy eltiltás várhat Querrey-re, amiért megszegte a karanténszabályokat

A férfi versenyeket szervező ATP szerint súlyos szabálysértés történt, és akár 100 ezer eurós bírság vagy eltiltás is várhat az amerikai Sam Querrey-re, aki pozitív koronavírustesztje ellenére elutazott az 1,4 millió dollár (420 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás tenisztornáról.

A szervezők csütörtökön jelentették be, hogy a világranglista 49. helyezettje - azután, hogy negatív teszttel érkezett Oroszországba - feleségével együtt pozitív tesztet szolgáltatott vasárnap, a főtáblás küzdelmek rajtja előtt. Ezért törölték a nevezési listáról, és arra kérték, hogy vonuljon karanténba a hotelben.

A 33 éves játékos hétfőn nem nyitotta ki a szobaajtót a vizsgálatra érkezett orvosok előtt arra hivatkozva, hogy nyolc hónapos kisgyermekük - aki szintén elkapta a vírust - alszik, majd kedden reggel családjával együtt távozott a szállodából. A tízszeres tornagyőztes Querrey utólag arról tájékoztatta a férfi versenyeket szervező ATP-t, hogy magánrepülőgéppel hagyták el az országot, de azt nem árulta el, hogy hova utaztak. Állítólag egy közeli országban vannak, ahol nem volt szükséges negatív koronavírusteszt a beutazáshoz.