×

"Úgy éreztem, mindenki csak ki akar használni" - Kyrgios évek óta depresszióval küzd

Évek óta depresszióval küzd az ausztrál Nick Kyrgios, aki a koronavírus-járvány márciusi kezdete óta nem indult el tenisztornákon.

Nick Kyrgios (Fotó: EPA/Jason Szenes)
A világranglista 45. helyezettje a Stellar magazinnak vallott mentális problémáiról, amelyek miatt 2018 óta pszichológushoz jár:

"Úgy éreztem, hogy senki sem kíváncsi rám igazán, mindenki csak ki akar használni. Senkiben sem bíztam, és egy magányos, sötét helyre kerültem" - mondta a 25 éves játékos. "Egyszer Sanghajban ki sem akartam menni az utcára. Vannak, akik a teniszért élnek, és ez teljesen rendben van. Én elértem az életemben azt a szabadságot, hogy nem érdekel, ki mit gondol rólam, és hogy eleget törődök-e a pályafutásommal."

Kyrgios számos büntetést kapott már a pályán tanúsított viselkedéséért, sértő megjegyzéseiért, vagy éppen amiatt, hogy nem volt kedve teniszezni.

"Amikor újraindultak a tornák, én otthon maradtam Canberrában a szüleimnél, mert nem akartam távol lenni a családomtól" - tette hozzá a sportág fenegyereke, aki tervei szerint a januári Australian Openen tér vissza.