Musorujsag
Élő Eredmények

Djokovic is elődöntős az ATP-világbajnokságon

Djokovic is elődöntős az ATP-világbajnokságon

MTI
A világelső Novak Djokovic két játszmában legyőzte a német Alexander Zverevet a férfi teniszezők Londonban zajló ATP-világbajnokságán, így elődöntőbe jutott, ahol az osztrák Dominic Thiemmel találkozik.

Djokovic – aki a torna kimenetelétől függetlenül a világranglista első helyén zárja az évet – az első szett kezdetén megnyerte a saját adogatójátékát, majd egy brékkel folytatta a mérkőzést, ami elég is volt számára a játszmaelőnyhöz.

A második szettben mindkét játékos hozta a saját szerváját, így a rövidítésre maradt a döntés, amelyben a szerb bizonyult jobbnak. A mérkőzés 1 óra 38 percig tartott. A két játékos hatodszor mérkőzött meg egymással, Djokovic negyedszer nyert.

Az argentin Diego Schwartzman nyeretlenül búcsúzott a tornától, miután az orosz Danyiil Medvegyevtől is kikapott.

A világranglista negyedik helyezettje két szettben, 75 perc alatt nyerte meg a péntek esti mérkőzést, és százszázalékos teljesítménnyel jutott a csoportkörből a szombati elődöntőbe, ahol Rafael Nadal lesz az ellenfele.

A jubileumi, ötvenedik ATP-világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik – még vonalbírók sincsenek -, az összdíjazása pedig a tavalyi 9-ről 5,7 millió dollárra csökkent.

Eredmény, 3. forduló, Tokió 1970 csoport:
Novak Djokovic (szerb, 1.)-Alexander Zverev (német, 5.) 6:3, 7:6 (7-4)
Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)-Diego Schwartzman (argentin, 8.) 6:3, 6:3

Az állás: 1. Medvegyev 2 győzelem/0 vereség, 2. Djokovic 2/1, 3. Zverev 1/2, Schwartzman 0/2

A csoport végeredménye: 1. Medvegyev 3 győzelem/0 vereség, 2. Djokovic 2/1, 3. Zverev 1/2, Schwartzman 0/3

Az első kettő jutott az elődöntőbe.

A szombati elődöntő párosítása: Dominic Thiem (osztrák, 3.)-Djokovic 15.00 és Medvegyev-Rafael Nadal (spanyol, 2.) 21.00

További tartalmak