Musorujsag
Élő Eredmények

Babos Tímea sikerrel vette az első akadályt az Aus. Open selejtezőjében

Babos Tímea sikerrel vette az első akadályt az Aus. Open selejtezőjében

MTI
Babos Tímea két szettben legyőzte az orosz Marina Melnyikovát az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubajban zajló selejtezőjének első fordulójában, vasárnap.

A viadal honlapja szerint a világranglista 115. helyezettje 76 perces mérkőzésen búcsúztatta Melnyikovát (197.). Babosnak kilenc kettős hibája és három ászszervája volt a találkozón. A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni.

A magyar játékos legutóbb szeptember közepén nyert meccset egyesben, azóta sorozatban négyszer veszített. Következő ellenfele a francia Tessah Andrianjafitrimo (254.) lesz.

Búcsúzott ugyanakkor a tornától Gálfi Dalma, aki három szettben kikapott az orosz Anna Kalinszkajától a selejtezőjének első fordulójában.

A világranglista 114. helyezettje 2 óra 28 perces mérkőzésen búcsúztatta Gálfit (220.), aki a második szettben 3:0-s hátrányból visszakapaszkodva rövidítésben egyenlített, de a harmadik játszmában csak 3:3-ig tudta tartani magát.

A férfiaknál Fucsovics Márton és Balázs Attila is a főtáblán kezdi szereplését a február 8-án rajtoló Grand Slam-tornán.

nők, selejtező, 1. forduló:
Babos Tímea (7.)-Marina Melnyikova (orosz) 6:3, 6:3
Anna Kalinszkaja (orosz, 6.)-Gálfi Dalma 6:4, 6:7 (5-7), 6:3

korábban:
Ankita Raina (indiai)-Jani Réka 6:2, 6:2

További tartalmak