Az Australian Openre mentek, kéthetes karanténba kerültek amerikai teniszezők

Hiába indultak útnak negatív teszttel, a megérkezéskor kiderült, a személyzet egy tagja és egy utas is pozitív eredményt produkált.

Az ausztrál egészségügyi hatóságok egy Los Angelesből és egy Abu-Dzabiból Melbourne-be, az Australian Openre érkezett charterjáratok utasai közül kettőnél, illetve egynél pozitív koronavírustesztet mutattak ki, emiatt a gépekkel érkező 47 teniszezőt 14 napos karanténra köteleztek a hotelszobájukban.

A hatóságok szombaton közölték, hogy a Los Angelesből érkezett két érintettet - a repülőgép személyzetének egyik tagját és az egyik utast - egészségügyi intézménybe vitték. A többi 66 utast - akik Los Angelesben állítólag negatív teszt birtokában szálltak fel a járatra - közvetlen kapcsolatként karanténra kötelezték.

A helyi média arról számolt be, hogy a hotelszobában maradó játékosok között van a bajnokság kétszeres győztese, Viktorija Azarenka is. A 31 éves fehérorosz teniszező az elsők között érkezett meg pénteken, és közösségi oldalán fejezte ki örömét, hogy Melbourne-ben lehet. Ehhez egy képet is mellékelt hotelszobája ablakából.

A torna szervezői később azt is bejelentették, hogy az Abu-Dzabiból érkezett egyik gépen is történt egy hasonló eset - ott sem játékos szolgáltatott pozitív tesztet -, így onnan 23 játékos kényszerül a következő két hétben hotelszobájában maradni, az amerikai géppel érkezett 24 társukkal egyetemben.

Az Australian Open február 8-án kezdődik, a karanténra kötelezett játékosok számára az egyetlen edzéslehetőség 14 napig a szobabicikli használata lesz, míg a többiek szigorú feltételek mellett és felügyelettel naponta akár öt órát is edzhetnek.

Vasárnapig mintegy 1200 teniszező, edző, kísérő és hivatalos személy érkezik 15 különgéppel a Grand Slam-tornára. A résztvevők negatív teszttel indulhatnak útnak, és érkezéskor, illetve a 14 napos karantén alatt naponta szűrik őket. A versenynek három magyar résztvevője lesz, Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila.