Musorujsag
Élő Eredmények

Napi 30 ezer néző látogathat ki az Australian Openre

Napi 30 ezer néző látogathat ki az Australian Openre

MTI
Az átlagos nézőszám fele, napi 30 ezer ember látogathat ki a Melbourne Parkba a február 8-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

Mindezt Martin Pakula, Victoria állam sportminisztere közölte szombaton, hozzátéve, az utolsó öt napon, amikor már kevesebb mérkőzés lesz, 25 ezerben maximálják majd a nézőszámot.

„A két hét alatt 390 ezer néző látogat majd a Melbourne Parkba, ami bár nem lesz ugyanolyan, mint az elmúlt években, mégis a legnagyobb nemzetközi esemény lesz a pandémia kitörése óta” – fogalmazott a sportminiszter.

Pakula hozzátette, a rendelkezés Victoria állam lakosságának érdeme, akik kibírták a világ egyik leghosszabb és legszigorúbb karanténját. Az államban immáron 24 napja nem regisztráltak új fertőzöttet, míg Ausztráliában 13. napja nem mutatták ki senkinél a koronavírust.

Az év első Grand Slam-tornáján résztvevőkre 14 napos kötelező karantán várt, ami az 1000 érkező nagy részénél szombat éjfélkor járt le. A játékosok a szobáikat mindössze az edzések idejére, napi öt órára hagyhatták el, ám 72 teniszező még ennyi időre sem: ők olyan járaton utaztak, amelynek egyik utasa pozitív koronavírustesztet adott a megérkezéskor.

A kezdeti elégedetlen hangok ellenére a játékosok szó nélkül alávetették magukat a szigorú intézkedéseknek: ezzel kapcsolatban Craig Tiley, az Australian Open versenyigazgatója megjegyezte, különösen büszke a teniszezőkre.

„Láttam néhányukat ma reggel, és ahhoz képest, néhányan miket mondtak tíz nappal ezelőtt, 99,9 százalékuk boldogan jött ki a karanténból és mindannyian nagyra értékelik, amit az egészségük védelmében tettünk” – fogalmazott Tiley.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság felevezető tornái vasárnap kezdődnek Melbourne-ben, a GS-torna főtábláján három magyar versenyző, Balázs Attila, Fucsovics Márton, illetve a párosban címvédő Babos Tímea lesz érdekelt.

További tartalmak