×

A döntőért játszhat a selejtezőből indult orosz az Australian Openen

A selejtezőből indult orosz Aszlan Karacev folytatta szenzációs menetelését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, kedden a bolgár Grigor Dimitrovot is legyőzte, s ezzel bejutott a legjobb négy közé.

A világranglistán 114., 27 éves játékos történelmet írt, a profi érában ugyanis ő az első férfi, aki pályafutása első Grand Slam-tornáján máris elődöntőbe jutott.

A keddi mérkőzés első szettjét még a 18. helyen kiemelt Dimitrov nyerte, Karacev azonban ezután hengerelt, s a következő három játszmában mindössze hét játékot engedélyezett riválisának. A bolgárt a meccs során - a harmadik felvonás után - ápolni kellett, a csípőjét, illetve a hátát fájlalta.

Dimitrov ezt megelőzően még szettet sem vesztett idén Melbourne-ben, és sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartották.

Karacev a döntőbe kerülésért a címvédő szerb Novak Djokovic és a német Alexander Zverev csatájának továbbjutójával találkozik.

A nőknél is egy mérkőzés fejeződött be eddig, Oszaka Naomi a papírformának megfelelően könnyedén nyert a tajvani Hszie Szu-vej ellen.

Eredmények, negyeddöntő:
férfiak:
Karacev (orosz)-Dimitrov (bolgár, 18.) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2

nők:
Oszaka (japán, 3.)-Hszie (tajvani) 6:2, 6:2