×

Oszaka-Brady döntő lesz a nőknél az Australian Openen

A nőknél a harmadik helyen kiemelt japán Oszaka Naomi és a 22. helyen rangsorolt amerikai Jennifer Brady jutott be a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

fotó: EPA/DEAN LEWINSA csütörtöki elődöntőben Oszaka a 10. helyen kiemelt, 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams ellen nyert magabiztosan, 1 óra 15 perc alatt.

A japán rögtön elveszítette ugyan az első szervagémjét, de 0:2 után már ő irányította a játékot, és két brék, valamint 5:3 után saját adogatójátékával szettelőnyre tett szert. A második játszmát már a japán teniszező kezdte brékkel, előnyét 4:3-ig tudta megőrizni. Amerikai riválisa azonban hiába egyenlített egy brékkel, a következő gémet, saját szervajátékát megint elbukta, így Oszaka azt a szettet is saját adogatójátékával tudta lezárni.

fotó: EPA/DEAN LEWINSOszaka a negyedik Grand Slam-döntőjére készülhet, a korábbi hármat megnyerte, egyszer - 2019-ben - Melbourne-ben is diadalmaskodott már.

Brady háromszettes csatára kényszerült a 25. helyen kiemelt cseh Karolina Muchova ellen. A döntő játszmában Brady 1:1 után került brékelőnybe, amely elég is volt számára a végső győzelemhez, bár a találkozót lezáró gém óriási küzdelmet hozott. Utóbbiban Muchova háromszor jutott bréklabdához, amerikai ellenfele pedig az ötödik meccslabdájával tudta lezárni az összecsapást, amely 1 óra 55 percig tartott.

fotó: EPA/DAVE HUNTA döntőbe jutott két játékos eddig háromszor mérkőzött meg egymással, Brady 2014-ben aratta egyetlen győzelmét, Oszaka 2018-ban Charlestonban és tavaly a US Open elődöntőjében bizonyult jobbnak.

Eredmények, elődöntő:
nők:
Oszaka (japán, 3.)-S. Williams (amerikai, 10.) 6:3, 6:4
Brady (amerikai, 22.)-Muchova (cseh, 25.) 6:4, 3:6, 6:4

később:
férfiak:
Djokovic (szerb, 1.)-Karacev (orosz) 9.30