×

Vége Karacev menetelésének, Djokovic döntős az Australian Openen

A férfiaknál elsőként a világelső és címvédő szerb Novak Djokovic jutott be a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután csütörtökön három szettben jobbnak bizonyult a selejtezőből indult orosz Aszlan Karacevnél.

fotó: EPA/DAVE HUNTA két játékos a korábbi napok szigorítása után ismét nézők előtt léphetett pályára a Melbourne Parkban.

Az Australian Open nyolcszoros bajnoka végig irányított, a pályafutása első Grand Slam-tornáján szereplő rivális - bár nem volt megilletődött - nem tudta vele tartani a lépést. A találkozó nagyon egyoldalúan indult, a szerb 6:3, 5:1-re vezetett, s bár innen még Karacev szépített, a háromszettes vereséget nem tudta elkerülni. A mérkőzés 1 óra 55 percig tartott.

A pályafutása 18. GS-győzelmére hajtó Djokovic az orosz Danyiil Medvegyev és a görög Sztefanosz Cicipasz pénteki párharcának továbbjutójával találkozik majd a vasárnapi fináléban, míg Karacev azzal vigasztalódhat, hogy parádés menetelésének köszönhetően a 114.-ről várhatóan a 42. helyre jön fel a világranglistán.

Eredmények, elődöntő:
férfiak:
Djokovic (szerb, 1.)-Karacev (orosz) 6:3, 6:4, 6:2

korábban:
nők:
Oszaka (japán, 3.)-S. Williams (amerikai, 10.) 6:3, 6:4
Brady (amerikai, 22.)-Muchova (cseh, 25.) 6:4, 3:6, 6:4