Musorujsag
Élő Eredmények

Medvegyev–Djokovic döntő lesz férfi egyesben az Australian Openen

mti
A negyedik kiemelt Danyiil Medvegyev lesz a címvédő és világelső Novak Djokovic ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi döntőjében, miután pénteken három játszmában legyőzte az ötödikként rangsorolt Sztefanosz Cicipaszt.
Danyiil Medvegyev (Fotó: EPA/Dave Hunt)

Az első szettben Medvegyev koncentráltabban játszott riválisánál, aki többet hibázott, ennek következtében 2:2-nél az orosz játékos brékelt, majd 6:4-re behúzta a játszmát. A folytatásban az orosz játékos változatlanul jobban teniszezett, mint Cicipasz, akinek az adogatását kétszer is elvette, így a második szettet 6:2-re hozta.

A harmadik játszmában Medvegyev 3:2-es vezetésénél a közönség által lelkesen buzdított Cicipasz elvette az orosz játékos adogatását, majd hozta a sajátját, így 4:3-ra fordított. Medvegyev a következő játékban egyenlített, 5:5-nél pedig brékelt, azután hozta a saját adogatását, így 2 óra 11 perc alatt diadalmaskodott.

A 25 éves Medvegyev vasárnap, karrierje első melbourne-i fináléjában a pályafutása 18. GS-győzelmére hajtó Novak Djokoviccsal találkozik.

férfiak, elődöntő:
Medvegyev (orosz, 4.)-Cicipasz (görög, 5.) 6:4, 6:2, 7:5
csütörtökön játszották:
Djokovic (szerb, 1.)-Karacev (orosz) 6:3, 6:4, 6:2

További tartalmak