Murray szerint még messze még a „nagy hármas” trónfosztása

Andy Murrayt nem lepte meg, hogy Novak Djokovic nyerte a vasárnap zárult ausztrál nyílt teniszbajnokságot, ugyanis szerinte a fiatalok továbbra is messze vannak a „nagy hármastól”.

A kétszeres olimpiai bajnok skót játékos emlékeztetett rá: az orosz Danyiil Medvegyev húsz mérkőzésből álló győzelmi sorozattal állt oda a szerb elleni fináléra, ám összességében simán, három játszmában veszített.

A győztes Andy Murray-nek gratulál ellenfele Novak Djokovic a római salakpályás tenisztorna döntője után 2016. május 15-én. Murray 6-3, 6-3 arányú győzelmével nyerte meg a tornát. (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)„Szorosabb döntőre számítottam, de pontosan tudom, Novak mennyire jó, amikor elkapja a fonalat és kellően motivált” – fogalmazott Murray, aki öt finálét veszített Melbourne-ben, ezek közül négyet a mostani világelsővel szemben.

„Teljesen más egy Grand Slam-döntőben szerválni és fogadni egy 17-szeres bajnok ellen, mint egy negyed- vagy elődöntőben” – tette hozzá a brit, aki korábban megfertőződött a koronavírussal, emiatt nem tudott elutazni Ausztráliába az év első nagy tornájára.

Novak Djokovic az Australian Open trófeájával a Brighton Beach-en 2021. február 22-én (Fotó: EPA/Dave Hunt)Djokovic 18. GS-sikere azt jelentette, hogy az elmúlt 16 kiemelt tornából 15-öt a „nagy hármas” valamely tagja, azaz Djokovic, Rafael Nadal vagy Roger Federer nyert meg.

„A fiatalok nem igazán tudták megmutatni, hogy különösebben közel lennének hozzájuk” – fogalmazott a 33 éves, háromszoros GS-bajnok Murray.