Musorujsag
Élő Eredmények

Babos negyeddöntős párosban Dubajban

mti
Babos Tímea oldalán Veronika Kugyermetovával bejutott a negyeddöntőbe a dubaji, 1,835 millió dollár (567 millió forint) összdíjazású, keménypályás női tenisztorna páros versenyében.
 (fotó: EPA/Jason O’Brian)

A 27 éves magyar játékos és orosz partnere – akiket ötödikként emeltek ki – szerdán a Pliskova ikrekkel, Karolinával és Kristynával találkozott, s az összecsapás egyoldalúan alakult. Babosék kezdésnél és 4:2-nél is elvették a csehek adogatását, akik csak 2:5-nél jutottak először bréklabdához. Ezzel nem tudtak élni, majd a második felvonásban a magyar-orosz kettős 5:1-re meglépett, és – noha Pliskováék egy bréket ledolgoztak – már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely egy órán át tartott.

A soproni teniszező párosban háromszoros világ- és négyszeres Grand Slam-bajnok, ám Dubajban sem szokásos partnerével, Kristina Mladenoviccsal szerepel. A francia játékos – aki az Emírségekben egyesben a második fordulóig jutott – sérülésre hivatkozva a februári Australian Openen sem indult el párosban, bár címvédők voltak Babossal.

Eredmény:
páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Veronika Kugyermetova (magyar, orosz, 5.)-Karolina Pliskova, Kristyna Pliskova (cseh) 6:2, 6:4

További tartalmak