Musorujsag
Élő Eredmények

Federer lemondta a dubaji tornát

mti
Roger Federer nem indul a vasárnap kezdődő, 1,9 millió dollár (581 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás tenisztornán.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes, 39 éves svájci játékosnak a Dohában zajló torna szerdai nyolcaddöntője volt az első tétmérkőzése azóta, hogy tavaly január 30-án elveszítette az ausztrál nyílt bajnokság elődöntőjét. Azóta két térdműtéten esett át, majd úgy döntött, hogy a februári Australian Opent még kihagyja, és Katarban tér vissza. Federer szerdán három szettben legyőzte a brit Daniel Evanst, majd a csütörtöki negyeddöntőben három játszmában kikapott a georgiai Nikoloz Baszilasvilitől. Ezt követően kijelentette, pénteken dönti el, hogy részt vesz-e a vasárnap kezdődő dubaji tornán.

„Nagyon jó volt visszatérni az ATP-sorozatba, minden percet imádtam, amit játékkal tölthettem Dohában” – írta közösségi oldalán Federer.

Hozzátette, köszönettel tartozik hűséges csapatának, amely segítette a visszatérését, de úgy döntött, most az a legjobb számára, ha visszatér az edzésekhez, ezért visszalépett a dubaji tornától.

Az ugyancsak 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal csütörtökön jelentette be, hogy sérülés miatt nem lesz ott a dubaji ATP 500-as versenyen.

További tartalmak