Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics Márton nagyot küzdött a dubaji továbbjutásért

Fucsovics Márton nagyot küzdött a dubaji továbbjutásért

MTI
Fucsovics Márton második fordulóba jutott az 1,9 millió dollár (650 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás férfi tenisztornán, miután hétfőn háromszettes győzelmet aratott a kanadai Vasek Pospisil felett.

A 29 éves magyar játékos, illetve egy évvel idősebb riválisa ezt megelőzően egyszer, a 2018-as francia nyílt bajnokságon találkozott egymással főtáblán, akkor három szettben Fucsovics győzött salakon. Ezen kívül volt még egy összecsapásuk, tavaly a párizsi ezres viadal selejtezőjében, kemény borításon is a magyar örülhetett.

Ezúttal nem kezdett jól az ATP-rangsorban 44. nyíregyházi teniszező, ugyanis ellenfele, a világranglistán 65. Pospisil 2:1 után máris brékelőnybe került.

Fucsovicsnak 4:2-es hátrányban hat fogadóesélye volt, ám a kanadai mindet hárította – 0-40 után sorozatban hármat -, ez pedig akkora lendületet adott neki, hogy semmire elvette a magyar éljátékos szerváját, és 38 perc alatt előnybe került.

A második szett sokáig hasonlóan alakult, mint az előző: Pospisil 2:1-es vezetésénél ismét elvette Fucsovics adogatását, majd 4:2-es előnyben volt, amikor a magyar játékosnak fogadóesélyei voltak. Ezúttal ezek közül a harmadikkal élni tudott és kiegyenlített, majd 5:5-nél az egyre jobban játszó Fucsovicsnak egyetlen bréklabda is elég volt ahhoz, hogy előnybe kerüljön, saját adogatását pedig semmire hozva egalizált.

A döntő szettben 2:1-nél ezúttal nem került brékhátrányba a magyar játékos, mert két fogadóelőnyt is hárított. Öt játékkal később aztán – ismét harmadik lehetőségével élve – Fucsovics megint elvette Pospisil adogatását, majd könnyedén kiszerválta a 133 perces találkozót.

„Ez nem igazán az én napom volt, nem jellemző rám, hogy dobom az ütőt, vagy elütöm mérgemben a labdát” – értékelt a találkozót követően az MTI-nek Fucsovics, aki a mérkőzés közben egy alkalommal messzire hajította ütőjét. Meglátása szerint a győzelmét annak köszönhette, hogy a meccs második felére összeállt a koncentrációja, és már semmi más nem érdekelte, csak hogy nyerjen.

„Valamit jól csinálhattam, mert nyertem” – tette hozzá a Davis Kupa-válogatott kiválósága, aki kiemelte, a benne lévő feszültség ellenére is voltak klasszismegoldásai, 150 km/h-s nyerő ütései, elütései, sőt még ejtett röptéje is volt, amit ritkán szokott előhúzni.

A magyar teniszező a második fordulóban a hatodik helyen kiemelt, világranglistán 15. spanyol Pablo Carreno Bustával találkozik, akiről azt mondta, igen nehéz ellenfél, mert az alapvonalon nagyon stabilan játszik, de azon lesznek a stábjával, hogy kitaláljanak valamit ellene.

Fucsovics közép-európai idő szerint várhatóan 13 óra körül lép pályára kedden.

A magyar teniszező a második fordulóban a hatodik helyen kiemelt, világranglistán 15. spanyol Pablo Carreno-Bustával találkozik

Eredmények:
1. forduló (a 32 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Vasek Pospisil (kanadai) 2:6, 7:5, 6:4

korábban:
Ruusuvuori (finn)-Thompson (ausztrál) 6:3, 7:6 (7-5)
Gasquet (francia)-Cecchinato (olasz) 6:4, 6:2
Struff (német)-Kukuskin (kazah) 6:3, 6:2
Davidovich Fokina (spanyol)-Albot (moldovai) 6:4, 6:4
Zapata Miralles (spanyol)-Millman (ausztrál) 6:4, 6:4
Bedene (szlovén)-Bhambri (indiai) 3:6, 6:1, 6:4
Harris (dél-afrikai)-O’Connell (ausztrál) 6:7 (5-7), 6:4, 6:1
korábban, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Chardy (francia)-De Minaur (ausztrál, 9.) 2:6, 6:3, 6:4

További tartalmak