Az ATP már külön foglalkozik a Fucsovics-Rubljov párharccal

A magyar teniszezőnek két nagy terve van idén, bekerülni a top 10-be és az év hátralévő részében elkerülni Rubljovot

Fucsovics Márton a második helyezett trófeájával, miután 6:7, 4:6 arányban kikapott az orosz Andrej Rubljovtól a rotterdami keménypályás férfi tenisztorna döntőjében. MTI/EPA/ANP/Koen SuykAz ATP holnapján hosszabb terjedelmű írás jelent meg Fucsovics Mártonról, melyben saját életéről, céljairól és arról is beszél, lassan már "unja" az orosz Andrej Rubljov elleni meccseket, hiszen márciusban már harmadszor csapnak össze jelentős tornán.

"Remélem, hogy idén már nem játszom veled" - viccelődött Fucsovics az orosszal, amikor elhagyta a pályát, kettejük legutóbbi összecsapásán. Nem véletlen, hiszen márciusban már kétszer összecsaptak. A rotterdami döntőt és a dubaji negyeddöntőt is az orosz nyerte, aki februárban a dohai negyeddöntőből Fucsovics visszalépése miatt játék nélkül jutott tovább.

Fucsovics reméli, hogy 2021 hátralévő részében már elkerüli Rubljovot, de azt is elárulta, vannak nagyobb kívánságai is. "Most 40. vagyok a világranglistán, az álmom, hogy top 10-es játékos legyek. Azt hiszem, jó küzdő vagyok, és a játékom is sokat fejlődött. Nagyon következetes vagyok az alapvonaltól, jól látok a pályán, és soha nem fáradok el" - mondta Fucsovics az ATPTour.com-nak

Kiemelte, bár a junioroknál megnyerte Wimbledont, párosban pedig a US Opent, tehetséges volt, mégis nehezen indult be a felnőtt karrierje. "16 évesen megszereztem az első helyezési pontomat, de a nagy eredmények nem jöttek el, így visszatértem a juniorokhoz, hogy több mérkőzést játszhassak".

Elmondta, a több lehetőség reményében 14 évesen Németországba költözött, de nyolc évvel később mégis úgy döntött, visszatér Magyarországra, ahol Sávolt Attila, egy korábbi Top 100-as játékos volt az edzője. "Segített a nehéz időszakokban, hogy bekerüljek a Top 100-ba. Sok tapasztalatot osztott meg velem, és megmutatta, hogyan kell nagyon keményen dolgozni a pályán és a pályán kívül is. Fizikailag nagyon keményen dolgoztam, ennek is köszönhető, hogy jól bírom a többhetes tornákat” - mondta a magyar klasszis.