Musorujsag
Élő Eredmények

Federer térdsérülése miatt nem indul a tokiói olimpián

Federer térdsérülése miatt nem indul a tokiói olimpián

mti
Térdsérülés miatt nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián a svájciak sztárteniszezője, Roger Federer.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes kedden jelentette be, hogy a füves pályás szezonban összeszedett sérülése nem jött rendbe, ezért sajnálattal, de visszalép az olimpiától.

Federer – aki a tokiói játékok zárónapján, augusztus 8-án lesz 40 esztendős – tavaly két térdműtéten is átesett, ezért közel egy évet ki kellett hagynia. Az idei Roland Garrostól a sikerrel vett harmadik forduló után visszalépett, míg Wimbledonban a negyeddöntőig jutott.

„Nagyon csalódott vagyok, mivel mindig is megtiszteltetés és fénypont a pályafutásomban, ha Svájcot képviselhetem. Már megkezdtem a rehabilitációt abban a reményben, hogy még ezen a nyáron visszatérhessek. Sok sikert kívánok a svájci csapatnak, és szurkolni fogok nekik messziről” – fogalmazott a világranglista kilencedik helyezettje – aki a 2012-es londoni olimpián egyesben döntős volt, míg 2008-ban Pekingben Stan Wawrinka oldalán férfi párosban aranyérmes lett.

Federer előtt olyan nagyságok léptek vissza a tokiói olimpiától, mint Rafael Nadal, Dominic Thiem, Wawrinka, Nick Kyrgios, Serena Williams, Simona Halep vagy Bianca Andreescu.

Borítókép: Roger Federer (MTI/EPA/Neil Hall)

További tartalmak