Musorujsag
Élő Eredmények

Federer nem tudja, mikor tér vissza, „bizonytalan” a helyzete

Federer nem tudja, mikor tér vissza, „bizonytalan” a helyzete

MTI
Roger Federer még nem tudja, mikor lép újra pályára. A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező bizonytalannak nevezte jelenlegi helyzetét.

 

„Hosszú ideig nem csináltam semmit a térdem miatt. Wimbledon után hagynom kellett leülepedni a dolgokat” – nyilatkozott a 40 éves sztár a Blicknek. Elmondta, a héten találkozik orvosával és csapatával, hogy megbeszéljék: hogyan tovább.

„Egyelőre minden egy kicsit bizonytalan” – tette hozzá a korábbi világelső.

Federer Wimbledonban a negyeddöntőben búcsúzott, majd lemondta a szereplést a tokiói olimpián. Kétszer műtött jobb térde miatt nem indul a torontói tornán sem. Az US Open nevezési listáján ugyanakkor szerepel a neve, az év utolsó Grand Slam-tornája augusztus 30-án kezdődik New Yorkban. A sérülését és az operációt követő hosszú kihagyás után a svájci teniszező idén márciusban, Dohában tért vissza, azóta mindössze 13 meccset játszott.

A kérdésre, hogy milyen szempontok befolyásolják a döntését, Federer, aki négy gyermek apja, így válaszolt:

„Ezt nehéz megmondani. Régen minden másképp volt. Akkor azt kérdeztem magamtól: hogy állok a világranglistán? Melyik lesz a következő torna? Most a helyzet „trükkösebb”, és a kérdések úgy szólnak: hogy fogom érezni magam, ha újra elkezdek edzeni? Mik a céljaim? Hogy egyeztessem össze a szereplésem a családommal? Mi lesz a csapatommal?” – fogalmazott Roger Federer.

Borítókép: EPA/NEIL HALL

További tartalmak