Musorujsag
Élő Eredmények

Shelby Rogers halálos fenyegetéseket kapott US Open kiesése után

Shelby Rogers halálos fenyegetéseket kapott US Open kiesése után

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Az amerikai Shelby Rogers - világranglista 43. - halálos fenyegetéseket kapott a közösségi médiában az esélytelenebb - világranglista 150. - Emma Raducanu ellen elvesztett amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesének nyolcaddöntője után.

A 28 éves teniszezőnő 6-2, 6-1-re maradt alul a brit Raducanuval szemben. A vesztes mérkőzés után számított a halálos fenyegetésekre: „Nagyjából 9 millió halálos fenyegetést és miegymást kapok majd ezért a vereségért. A karrierem ezen pontján elmondhatom, már megszoktam. Ilyenkor azt kívánom, bárcsak ne létezne a közösségi média” – számolt be az amerikai teniszező szavairól a BBC.

Rogers honfitársa, Sloane Stephens korábban már panaszkodott a meccsek utáni online zaklatásra. Stephens akkor azt mondta, több, mint 2 000 zaklató üzenetet kapott, köztük rasszista és szexista megjegyzésekkel. Példaként néhány ilyen üzenetet közzétett Instagram sztorik formájában.

„Ha netán a profilomra tévedtek, valószínűleg azt láthatjátok, „kövér disznó” vagyok és egyéb „szép” jelzőkkel is illetnek, amire nincsenek szavak” – tette hozzá Rogers, aki nagy bravúrral kiejtette a világelső Ashleigh Bartyt a US Open előző, harmadik körében.

„A zaklatás nagyon szomorú dolog és néha beférkőzik az ember fejébe is.”

A női versenyeket szervező WTA elmondása szerint már dolgozik a megoldáson. A Theseus nevű céggel közösen igyekeznek csökkenteni a profi sportolókat – jelen esetben teniszezőket – érő zaklatások számát. „A Theseus és a WTA összefogott a közösségi média felületekkel, hogy lekapcsolják a zaklatók fiókjait és amennyiben indokolt és lehetséges, a helyi hatóságokat is értesítik.”

Borítókép: EPA/JOHN G. MABANGLO

További tartalmak