Musorujsag
Élő Eredmények
×

Tinédzserek játsszák a US Open női döntőjét

mti
A 18 éves Emma Raducanu és a 19 esztendős Leylah Fernandez jutott be a női egyes fináléjába az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A két tehetség egyaránt nem kiemeltként menetelt a fináléig, s mindkettejükre jellemző a gyors és a pontos játék, mellyel New Yorkban eddig minden ellenfelüket felülmúlták.

Emma Raducanu (Fotó: MTI/AP/Frank Franklin II)

A selejtezőből indult, a világranglistán 150. brit Raducanu csütörtökön a 17. kiemelt Marija Szakkarit győzte le két játszmában, annak ellenére simán, hogy riválisa hétszer jutott bréklabdához a meccsen, ám egyet sem tudott ezek közül kihasználni. Raducanu az open éra kezdete óta az első női játékos, aki selejtezőből kezdve a fináléig menetelt, s a 2004-es wimbledoni torna óta legfiatalabb Grand Slam-döntős. Raducanu karrierje második GS-viadalán szettet sem veszített eddig.

Leylah Fernandez (Fotó: MTI/AP/Seth Wenig)

A rangsorban 73. Fernandez lényegesen nehezebb összecsapáson küzdötte be magát a szombati döntőbe. A kanadai teniszező a második kiemelt Arina Szabalenkával mérkőzött és három játszmában sikerült diadalmaskodni, közel két és fél óra játék végén.

Legutóbb 1999-ben játszotta két tinédzser a US Open női döntőjét, akkor a 17 éves Serena Williams és a 18 esztendős Martina Hingis találkozott a fináléban, amelyet előbbi nyert két játszmában.

nők, elődöntő:
Raducanu (brit)-Szakkari (görög, 17.) 6:1, 6:4
Fernandez (kanadai)-Szabalenka (fehérorosz, 2.) 7:6 (7-3), 4:6, 6:4

További tartalmak