Musorujsag
Élő Eredmények

Babos heteken belül visszatérhet

Babos heteken belül visszatérhet

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Babos Tímea júniusban, a wimbledoni tornán elesett és megsérült a csípője. A négyszeres Grand Slam-győztes teniszezőnőt nem sokkal később Achilles-ín-sérülés is hátráltatta, ami még inkább elodázta visszatérését.

A háromszoros világbajnok így október végén-november elején térhet vissza a versenyekhez – olvasható a MOL Csapat honlapján.

A 28 éves sportoló bizakodóan tekint a jövőbe, egyre jobb állapotban érzi magát: „A csípőm sajnos, ahogy az várható volt, nem gyógyul olyan ütemben, ahogy titkon reméltem, de erre figyelmeztettek a szakorvosok. Az Achillesem gyulladása elmúlt, így nagyon sok gyakorlatot tudok végezni; azt mondanám, 85%-os állapotban vagyok.”

 

View this post on Instagram

 

timeababos (@timeababos) által megosztott bejegyzés

A női világranglista 152. helyezettje hozzátette: napi több órát szán a rehabilitációjára és amit lehet, megtesz a gyógyulás érdekében. A folyamatban fontos szerepet tölt be párja, aki kondiedzőként és fizikoterapeutaként is segíti a magyar klasszist, valamint édesapja, aki újra átvette az edzései irányítását.

Babos Tímea elárulta, a rehabilitáció sem egyszerűbb, mint a versenyzés: „Nem kerültem ki a mókuskerékből egy pillanatra sem, hiszen egy sérülést nem úgy kell elképzelni, hogy most ülök otthon felpolcolt lábakkal, és tálcán teszik elém a jobbnál jobb falatokat, és egész nap lazsálok, lazítok. Nem, nem, távolról sem így van ez.”

 

View this post on Instagram

 

timeababos (@timeababos) által megosztott bejegyzés

Az MTK atlétája versenyektől való távolmaradása miatt kicsúszott az első százból a WTA rangsorában, és Gálfi Dalma, Bondár Anna és Udvardy Panna is megelőzte: „Örülök a lányok sikereinek, hiszen ez a magyar teniszt is előremozdítja, és csak olyan, vagy még fényesebb sikereket tudok nekik kívánni, mint amiket én elértem az elmúlt években, hiszen ez mindannyiunk érdeke. Az út elején járnak a fiatalok, én pedig már túl vagyok az út nagyobbik részén, de még közel sem értem a végére. Van még bennem jó eredmény” – tette hozzá Babos, aki párosban még mindig hatodik helyen áll a világranglistán.

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak