Musorujsag
Élő Eredmények

Fucsovics Márton a magyar csapat összetartó ereje – jön a Davis-kupa

Fucsovics Márton a magyar csapat összetartó ereje – jön a Davis-kupa

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Két év kihagyás után hétvégén ismét a Davis-kupán méretheti meg magát a magyar teniszválogatott, amely szombaton Ausztriával, vasárnap Horvátországgal néz szembe a sorozatban. A torna előtt Köves Gábor, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya volt az M4 Sporthíradó vendége.

A montevideói tenisztornát követően a hölgyjátékosok előrelépéséről is szót ejtett Köves Gábor: „Bondár Anna két versenyt is megnyert, és Udvardy Panna is nagyot lépett előre a viláranglistán. Sajnos Gálfi Dalma sérült jelenleg, de ő is jó pozícióban áll” – mondta a Sporthíradóban Köves Gábor, hozzátette, Babos Tímea is újrakezdte az egyéni versenyzést, így ő is egyre feljebb lépkedhet.

Köves Gábor elárulta, hogy kedd reggel utaznak ki a verseny helyszínére, Torinóba, s ott dönti el, hogy pontosan milyen összeállításban játszik majd a magyar együttes.

„Minden bizonnyal Fucsovics Márton mellett Piros Zsombor játszik még egyéniben, s Marozsán Fábián lesz párosban Marci társa. De ez sem olyan egyszerű, mert Fucsovicsot sem szabad agyonterhelnünk, s a második egyéni, illetve a páros meccsek között alig harminc perc szünet van” – hangsúlyozta a szövetségi kapitány, aki Balázs Attila sérülése miatt egyébként is nehéz helyzetben volt a csapat kialakításakor.

„Fucsovics Márton sérülése elmúlt, ő lehet a csapat valódi mentora, összetartó ereje” – mondta el a válogatott legrutinosabb tagjáról Köves Gábor.

Fucsovics az MTI-nek elmondta, győzelmet vár magától és a csapattól is. „Horvát részről Marin Ciliccsel, az ausztráloktól pedig valószínűleg Alex de Minaurral játszom majd, a másik egyesre pedig a kettes számú játékosunk az esélytelenek nyugalmával mehet ki. Sokszor borítottuk már a papírformát, és a DK-ban bármi megtörténhet” – fűzte hozzá.

A 131. helyen álló Balázs Attila, aki elhúzódó lábsérülése miatt régóta harcképtelen, alighanem csak társait buzdítja majd a Pala Alpitour csarnokban. „Kilencvenszázalékos állapotban van a lábam, de mostanában nem terheltem, hanem inkább kondíciós edzéseken vettem részt. Jövő januárban vagy februárban térek vissza, ha vállalom az indulást, akkor a védett ranglistám miatt főtáblás lehetek az Australian Openen” – nyilatkozta az MTI-nek.

A pozsonyi challenger-tornán bő egy hete döntős Piros Zsombor kifejtette, teljesítette idei célkitűzését azzal, hogy 282-edikként már nem – a legalsó osztálynak számító – future, hanem challenger besorolású versenyeken indulhat.

A Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Marozsán Fábián összeállítású válogatott szombaton 10 órakor az ausztrálok ellen kezd Torinóban, majd másnap ugyanabban az időpontban a horvátokkal csap össze a D csoportban. A trió győztese jövő hétfőn az E csoport (Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia) bajnokával csap össze a negyeddöntőben, ahová a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy – a korábbi tervekkel ellentétben – nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések.

Borítókép: nso.hu/Koncz György

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Babos kikapott a luxemburgi elődöntőben
A harmadik helyen kiemelt Babos Tímea nem jutott be a döntőbe a luxemburgi Petange-ban zajló, 25 ezer dollár (8 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.
Tenisz