Musorujsag
Élő Eredmények
×

Cilic-verés után tisztes magyar helytállás a világ legjobb párosa ellen a Davis-kupa-döntőben

Cilic-verés után tisztes magyar helytállás a világ legjobb párosa ellen a Davis-kupa-döntőben

MTI
A magyar válogatott 2–1-es vereséget szenvedett a horvátoktól a torinói Davis-kupa-döntő D csoportjának második fordulójában, miután Marozsán Fábián és Nagy Péter kettő szettes vereséget szenvedett a párosok meccsén a Mate Pavic, Nikola Mektic duótól.

Köves Gábor kapitány az egyes után kis pihenőhöz jutott Marozsánt és a már sok nagy DK-csatát megért Nagyot küldte pályára a világ jelenlegi legjobb duója ellen, amely idén megnyerte a wimbledoni bajnokságot és a tokiói olimpiát is. A balkezes Pavic és a jobbkezes Mektic ebben az évben kilenc tornán győzött, az elődöntőig jutott az ATP-világbajnokságon, és 61 (!) nyert meccsnél tart.

Az első látásra egyenlőtlennek tűnő találkozó hosszú és látványos labdamenetekkel indult, negyedóra elteltével még mindig csak 1:1 állt az eredményjelzőn. Mindkét páros eredményesen hárította a bréklabdákat, hatalmas röptecsaták zajlottak a hálónál, majd az izgalmas rövidítésben az ellenfél két játszmalabdát elszalasztott, a harmadiknál viszont Mektic egy jó testszervával lezárta az egyórás szettet.

A folytatás már jóval simábban alakult, a favorit horvátok 2:1-nél és 5:2-nél is brékeltek, így másfél óra alatt „hozták a kötelezőt”.

A 2005-ben és 2018-ban DK-bajnok horvátok a hétfői negyeddöntőben az E csoportban győztes olaszokkal szállnak szembe. A magyar válogatott jövőre selejtezőt vív a világcsoportban.

A Davis Kupa negyeddöntőjébe a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

Eredmény:
Davis-kupa, D csoport, 2. forduló:

Horvátország–Magyarország 2–1
Mate Pavic, Nikola Mektic – Marozsán, Nagy Péter 7:6 (8-6), 6:2
korábban:
Marin Cilic – Piros Zsombor 6:4, 5:7, 4:6
Nino Serdarusic – Marozsán Fábián 6:4, 6:4

Borítókép: Torino, 2021. november 28. Nagy Péter (b) és Marozsán Fábián a horvát Mate Pavic és Nikola Mektic ellen játszik a tenisz Davis-kupa torinói döntőjében, a D csoport második fordulójának Horvátország-Magyarország mérkőzésén 2021. november 28-án. A világelső horvát duó 7:6 (8-6), 6:2 arányban nyert. MTI/AP/Antonio Calanni

További tartalmak