Musorujsag
Élő Eredmények

Piros Zsombor nagy meccsen verte Cilicet

m4sport.hu
Piros Zsombor szetthátrányból legyőzte Marin Cilicet, a magyar teniszválogatott így egyenlített a horvátok ellen a Davis-kupa-döntő D csoportjában.

A világranglistán 282., szombaton az ausztrál John Millman ellen bravúrgyőzelmet arató Piros és a rangsorban 30., egykori világranglista-harmadik Cilic összecsapásának első játszmájában Piros Zsombor egyből brékhátrányba került, amelyet 5:3-nál ugyan vissza tudott venni, de következő adogatását elvesztette, így Cilic 6:4-re nyerte az első szettet.

A második játszma elején a 22 éves magyar teniszező bokáját ápolni kellett, de folytatni tudta, sőt, 2:2-nél el is vette a 2014-ben US Open-bajnok Cilic adogatását. A 33 esztendős horvát egyből visszabrékelt, csakhogy Piros Zsombor 5:5-nél újra fogadóként nyert gémet, majd kiszerválta a játszmát és egyenlített.

A döntő játszmában Cilic 2:1-es vezetésnél elvette Piros Zsombor adogatását, aki azonban 2:4-nél és 4:4-nél is brékelt, majd hatodik meccslabdáját értékesítve hozta adogatását és 2 óra 33 perc után megnyerte a mérkőzést, a második bravúrját bemutatva a Pala Alpitourban.

Az 1–1-re álló párharc páros meccsén Marozsán Fábián és Nagy Péter küzd meg a párosban világelső és idén olimpiai, valamint wimbledoni bajnok Mate Paviccsal és Nikola Mekticcel.
A Davis Kupa negyeddöntőjébe a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

D csoport (Torino), 2. forduló:
állás a második egyes után:
MAGYARORSZÁG – HORVÁTORSZÁG 1–1
Piros Zsombor – Marin Cilic 4:6, 7:5, 6:4

korábban:
Marozsán Fábián – Nino Serdarusic 4:6, 4:6

később:
Marozsán Fábián, Nagy Péter – Mate Pavic, Nikola Mektic

További tartalmak