Musorujsag
Élő Eredmények

Serdarusic legyőzte Marozsánt, vezetnek a horvátok

Serdarusic legyőzte Marozsánt, vezetnek a horvátok

m4sport.hu
Nino Serdarusic két játszmában legyőzte Marozsán Fábiánt, a horvát teniszválogatott így 1–0-ra vezet a magyar csapat ellen a Davis-kupa-döntő D csoportjában.

A világranglistán 359. Marozsán és a rangsorban 242. Serdarusic összecsapásának első játszmájában 4:4-ig mindketten hozták a saját adogatásukat, ekkor azonban a horvát brékelt, majd saját szervagémjét értékesítve meg is nyerte a szettet. A második szettben is egyetlen brék döntött, Serdarusic 3:3-nál elvette a 22 éves Marozsán adogatását, majd 6:4-re hozta a játszmát és a meccset is.

D csoport (Torino), 2. forduló:
állás az első egyes után:
HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–0
Nino Serdarusic – Marozsán Fábián 6:4, 6:4

A horvátok ezzel a megnyert találkozóval már biztosan csoportelsők, azaz bejutottak a negyeddöntőbe, amelyben hétfőn az E csoportban győztes olaszokkal szállnak szembe. A magyar–horvát párharc második meccsén a szombaton megsérült Fucsovics Mártont (40.) helyettesítő Piros Zsombor (282.) csap össze a 2014-ben US Open-bajnok Marin Ciliccsel (30.) a Pala Alpitourban. A Davis Kupa negyeddöntőjébe a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

szombaton játszották:
AUSZTRÁLIA–MAGYARORSZÁG 2–1
John Millman Piros Zsombor 6:4, 4:6, 3:6
Alex de Minaur Fucsovics Márton 7:5, 2:6, 7:6 (72)
Alex Bolt, John Peers Piros Zsombor, Marozsán Fábián 6:3, 6:7 (1113), 6:3

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: EPA/ANSA/Alessandro Di Marco)

További tartalmak