Musorujsag
Élő Eredmények

Djokovic ott lesz az Australian Openen: különengedélyt kapott

Djokovic ott lesz az Australian Openen: különengedélyt kapott

MTI | Szerző: Kun Dániel
Különengedéllyel indulhat a világelső Novak Djokovic a január 17-én rajtoló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A Grand Slam-torna kilencszeres bajnoka kedden közölte, hogy megpróbálja megvédeni címét Melbourne-ben.

„Nagyszerű napokat töltöttem a szeretteimmel, ma pedig elindulok Ausztráliába, mert különengedélyt kaptam. Hajrá 2022!” – írta ki közösségi oldalára a 34 éves klasszis.

A bizonytalanságot az okozta, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, Djokovic azonban – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Nemrég olyan találgatások láttak napvilágot, hogy mivel a 20-szoros GS-győztes belgrádi játékos nem hajlandó beoltatni magát, inkább visszalép a melbourne-i viadaltól. Ezt erősítette az is, hogy lemondta a szereplést a sydneyi ATP Kupán.

Craig Tiley tornaigazgató szerint alapos vizsgálatok előzték meg a különengedély kiadását: „Két egymástól független szakértői csoport vett részt a döntés előkészítésében, amelyet akut egészségi probléma indokol. A különengedély megadásához szabályos és szigorú előírásokat kell teljesíteni, hogy az Australian Open mindenki számára biztonságos legyen” – jelentette ki Tiley, aki novemberben még úgy vélekedett, hogy szeretnék Djokovicot újra vendégül látni, ám ahhoz meg kell kapnia a vakcinát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Novak Djokovic (@djokernole) által megosztott bejegyzés

 

Borítókép: Novak Djokovic decemberben még férfi kosárlabda Euroliga-meccsen drukkolt a Red Star Belgrádnak a Barcelona elleni összecsapáson, Belgrádban, 2021. december 14-én. (Fotó: EPA/ANDREJ CUKIC)

További tartalmak