Musorujsag
Élő Eredmények

Nem engedték be Djokovicot Ausztráliába, hazaküldték a világelsőt

Nem engedték be Djokovicot Ausztráliába, hazaküldték a világelsőt

m4sport.hu
Az ausztrál hatóságok megtagadták a belépést az országba Novak Djokovictól, aki a január 17-én kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságra érkezett Melbourne-be – írja a BBC.

Az Australian Openen címvédő, húszszoros Grand Slam-bajnok, világelső szerb teniszező helyi idő szerint 23.30 órakor (közép-európai idő szerint 13.30-kor) szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, az országba azonban azóta sem léphetett be, a reptéren egy elkülönített szobában várakozott a döntésre.

A BBC úgy tudja, hogy a hatóságok hibát észleltek Djokovic vízumkérelmében, amelyben nem tudta hitelt érdemlően alátámasztani mentességének okát a koronavírus elleni oltásra vonatkozó szabályok alól, ezért nem engedték be az országba, kitoloncolás vár rá. Ügyvédei közölték, hogy megtámadják a döntést, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy Djokovic a helyszínen marad-e, amíg jogászai megpróbálják hatályon kívül helyeztetni a döntést, bár a helyi sajtó értesülései szerint csütörtökön távoznia kell a repülőtérről.

A kilencszeres bajnok világelső kedden jelezte, hogy részt vesz a melbourne-i viadalon, miután a szervezők – akut egészségi problémájára hivatkozva – annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, noha ő – magánélete védelmére hivatkozva – egyelőre nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága megtagadta a belépést Djokovictól, akinek sorsa így az állami szervtől, valamint Scott Morrison miniszterelnöktől függött. Utóbbi korábban azt nyilatkozta, várja a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a világelső igényét.

„Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre” – jelentette ki a kormányfő a nap folyamán.

Az ausztrál nyílt bajnokság január 17-én kezdődik.

Borítókép: Novak Djokovic (Fotó: EPA/Ali Haider)

További tartalmak