Musorujsag
Élő Eredmények

Ausztrál belügyminiszter: Djokovic bármikor távozhat, még segítünk is neki

Ausztrál belügyminiszter: Djokovic bármikor távozhat, még segítünk is neki

m4sport.hu | Szerző: Sz.Sz.
Novak Djokovic két napja érkezett meg Melbourne-be, hogy részt vegyen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, de hiába kapott a szervezőktől különengedélyt az indulásra, nem jutott túl a repülőtéren. Az ausztrál belügyminiszter is megszólalt az ügyben, továbbra sem könyörülnek a 21. Grand Slam-győzelmére hajtó szerben.

A világelső Novak Djokovic nem tudta igazolni, hogy valóban egészségügyi okok miatt nem oltatta be magát a koronavírus ellen. A verseny helyszínére, Ausztráliába azonban a külföldi állampolgárok csak oltottan léphetnek be – ezért Djokovicsot nem engedték tovább a melbourne-i reptérről.

A hússzoros egyéni Grand Slam-győztes fellebbezett a döntés ellen, ezért egy illegális bevándorlók számára fenntartott szállodába szállították és egy bíró meghallgatást tart majd az ügyében.

A szálloda előtt és Szerbiában is tüntettek a sportoló elengedéséért, de az ausztrál belügyminiszter, Karen Andrews úgy fogalmazott: „bármikor távozhat, amikor szeretne és a határőrség még segítene is neki ebben”. 

Szerb szurkolók támogatják Djokovicot a karanténszálloda előtt (fotó: EPA/JAMES ROSS)

Korábban Rafael Nadal is megszólalt Djokovic helyzetével kapcsolatban. „Megértem az ausztrálokat, akiket felháborít helyzet, hiszen hosszú és kemény lezárásokon vannak túl és sokan haza sem térhettek a korlátozások miatt.” – mondta a szintén hússzoros Grand Slam-győztes spanyol játékos.

A hírek szerint hivatalosan csak hétfőn születhet jogerős bírósági döntés a torna címvédőjének belépéséről. Az Australian Open január 17-én kezdődik.

Borítókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

További tartalmak

Kapcsolódó hírek