Musorujsag
Élő Eredmények

Djokovics állítja, decemberben koronavírusos volt, ezért mentesült az oltás alól

Djokovics állítja, decemberben koronavírusos volt, ezért mentesült az oltás alól

m4sport.hu | Szerző: Tokics Máté
A szerb világelső mindent kockára tesz a bíróságon: akár három évre is kitilthatják az országból.

Mint ismert, Novak Djokovics részvétele továbbra is kérdéses az év első Grand Slamjén, az Australian Openen, miután a járványügyi korlátozások miatt megvonták a vízumját. A világelső szerb a sajtóhírek szerint azt állítja, decemberben pozitív koronavírus-tesztet produkált, így mentesül az oltás alól.

Ahogy azt korábban megírtuk, Novak Djokovics jelenleg egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben várakozik Melbourne-ben, miután szerdán az ausztrál hatóságok a járványügyi korlátozásokra hivatkozva megtagadták az országba való belépését, és megvonták a vízumát. A szerb teniszező továbbra sem hajlandó elárulni, megkapta-e a koronavírus elleni vakcinát, viszont azt állítja, már átesett a betegségen.

Djokovics ügye hétfőn kerül bíróságra: az ügyvédei pedig azzal fognak védekezni, hogy a világsztár decemberben pozitív koronavírustesztet produkált, így átesett a betegségen.

Nem kockázatmentes egyébként Novak Djokovics vállalása: ha nem tud elegendő bizonyítékot felmutatni arra, hogy miért szegte meg a járványügyi korlátozásokat, akkor akár három évre is kitilthatják Ausztráliából, tehát nem csak egy Australian Openről maradna le.

Borítókép: EPA/JUANJO MARTIN

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ausztrál belügyminiszter: Djokovic bármikor távozhat, még segítünk is neki
Novak Djokovic két napja érkezett meg Melbourne-be, hogy részt vegyen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, de hiába kapott a szervezőktől különengedélyt az indulásra, nem jutott túl a repülőtéren. Az ausztrál belügyminiszter is megszólalt az ügyben, továbbra sem könyörülnek a 21. Grand Slam-győzelmére hajtó szerben.
Tenisz