Musorujsag
Élő Eredmények

Mégis kiutasíthatják Djokovicsot Ausztráliából - sajtóhír

Mégis kiutasíthatják Djokovicsot Ausztráliából - sajtóhír

m4sport.hu
A bevándorlásügyi miniszternek a bíróság ítélete ellenére különleges hatásköre van, ami alapján kitoloncoltathatja az országból.

Úgy tűnik, hiába született kedvező ítélet Novak Djokovic számára az ausztrál bíróságon, mégis el kell hagynia az országot és nem indulhat a jövő héten kezdődő Australian Openen.

Sajtóinformációk szerint félórával a mai bírósági ítélet után – miszerint szabadon maradhat Ausztráliában -, őrizetbe vették.

A játékos édesapja, Srdan Djokovic szerb újságíróknak nyilatkozva azt mondta, az ausztrál rendőrség újra letartóztatta a fiát, amikor elhagyta a szállodáját, azzal a szándékkal, hogy a bevándorlásügyi miniszter különleges hatásköre alapján kitoloncolhassa.

A Daily Mail beszámolója szerint a sportoló pontos holléte ismeretlen, a tévékamerák nagyszámú rendőrt mutatnak a teniszező melbourne-i ügyvédjének irodája előtt, valamint egy fehér furgont, amelyet általában az emberek bevándorlási fogdákba való szállítására használnak.

Borítókép: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ausztrál belügyminiszter: Djokovic bármikor távozhat, még segítünk is neki
Novak Djokovic két napja érkezett meg Melbourne-be, hogy részt vegyen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, de hiába kapott a szervezőktől különengedélyt az indulásra, nem jutott túl a repülőtéren. Az ausztrál belügyminiszter is megszólalt az ügyben, továbbra sem könyörülnek a 21. Grand Slam-győzelmére hajtó szerben.
Tenisz