Musorujsag
Élő Eredmények
×

Börtönbe is küldhetik Djokovicsot, ha kiderül, hazudott – sajtóhír

Börtönbe is küldhetik Djokovicsot, ha kiderül, hazudott – sajtóhír

m4sport.hu
Az Ausztráliába történő beutazásakor kitöltött hivatalos dokumentumon valószínűleg hamis információt adott meg, amiért hivatalosan börtön is járhat.

Továbbra sem ért véget a Novak Djokovic–Ausztrália “meccs”. Bár a szerb teniszező már a Rod Laver Arénában edz és készül a jövő hétfőn rajtoló Australian Openre, még nem érezheti magát biztonságban. Ügyében Scott Morrison ausztrál és Ana Brnabic szerb miniszterelnök is egyeztetett, az express.co.uk szerint az sincs kizárva, hogy akár börtönbe is kerülhet a világelső.

A lap szerint az ausztrál határőrség azt vizsgálja, hogy az országba történt beutazása előtt az általa közölt információk egy része nem volt pontos. Djokovic ugyanis azt mondta, az ausztráliai repülőútja előtt két hétig nem utazott sehova.

Ez az állítás azonban megdőlni látszik, hiszen a közösségi médiában megjelent képek alapján karácsonykor még Belgrádban tartózkodott, míg január 4-én a bátyjával látták futballozni Spanyolországban, majd egy nappal később repült Melbourne-be.

Azokon az űrlapokon, amelyeket Djokovic is kitöltött a leszállása előtt, van egy nyilatkozat, amely figyelmezteti az embereket, hogy minden hamis vagy félrevezető információért akár 12 hónap börtönbüntetés is járhat. Ha bebizonyosodik, hogy valótlant állított a hatóság felé, úgy könnyen ismét a céltáblák keresztjébe kerülhet.

Borítókép: Novak Djokovic EPA/KELLY DEFINA

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Djokovic többször sértett szabályt, ettől még sértetten követelőzik
A szerb Novak Djokovic egy ausztrál szállodában rekedt, miközben az Ausztrál Határrendőrség a teniszező kitoloncolási eljárásán dolgozik. A világelső teniszező az ausztrál nyílt teniszbajnokságra érkezett az országba, amelybe végül a hatóságok nem engedték be, mert nincs beoltva a koronavírus ellen. A 34 éves sportoló ügyvédei korábban közölték az ausztrál hatóságokkal, hogy ügyfelükről december 16-án kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal, ezért joga lenne belépni Ausztráliába oltás nélkül is. Az esetet boncolgatva több furcsa, a teniszező számára kellemetlen dologra derült fény.
Tenisz