Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fucsovics Márton: Djokovicsnak szerintem nem lenne joga itt lenni az Australian Openen

Fucsovics Márton: Djokovicsnak szerintem nem lenne joga itt lenni az Australian Openen

m4sport.hu/MTI
A teniszező Fucsovics Márton az M4 Sport Sporthíradó keddi adásában elmondta a véleményét a Novak Djokovics körül zajló cirkuszról.

 

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező múlt szerdán elutazott Melbourne-be, majd a repülőtéren egy különszobában órákon át a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba. Előzőleg még arról szóltak a hírek, hogy az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz, mindezt annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva a koronavírus ellen, bár az AO-n ez kötelező. Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépést a játékostól, majd eldőlt, hogy nem kap vízumot, mert „nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat”.

Hétfőn aztán Novak Djokovics az ausztrál szövetségi bíróság döntése nyomán elhagyhatta a karanténszállodát, ahol eddig várakoznia kellett a végleges döntésre. A törvényszék azzal magyarázta az ítéletét, hogy a szerb sportoló belépési engedélyének visszavonása „indokolatlan” volt. Ausztrál sajtóértesülések szerint a végső döntést Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter hozza meg, egyedül neki van lehetősége arra, hogy a következő napokban kiutasítsa a szerb sztárt az országból.

 

Borítókép: MTI/AP/Frank Franklin II

További tartalmak