Musorujsag
Élő Eredmények

Cicipasz Djokovicról: A saját szabályai szerint játszik és úgy tesz, mintha mi lennénk hülyék

Cicipasz Djokovicról: A saját szabályai szerint játszik és úgy tesz, mintha mi lennénk hülyék

m4sport.hu | Szerző: Romao André
A teniszezők nagy része nem nagyon akar beszélni arról a botrányról, ami a világelső szerb Novak Djokovic körül tört ki, mert nem volt hajlandó beoltatni magát a koronavírussal szemben, ennek ellenére szerepelni akart az ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Australian Open). Ennek érdekében attól sem riadt vissza, hogy az ország hatóságait megtévessze. Vannak viszont, akik kinyilvánították véleményüket a szerbbel kapcsolatban, nem feltétlenül pozitívan.

A magyar Fucsovics Márton az elsők között jelentette kiFucsovics Márton: Djokovicsnak szerintem nem lenne joga itt lenni az Australian Openen a teniszezők között, hogy Djokovicnak nem szabadna ott lennie az Australian Openen, de a spanyol klasszis Rafael Nadal is értetlenül állt a szerb próbálkozásaihoz, szerinte már rég be kellett volna oltatnia magát.

A görög Sztefanosz Cicipasz ennél is keményebben fogalmazott az esetről, véleménye szerint a szerb kicsit hülyére veszi az embereket és úgy képzeli, a saját szabályai szerint alakíthatja a fejleményeket.

„A saját szabályai szerint játszik. Senki nem gondolta, hogy <én majd mehetek Ausztráliába oltás nélkül, és nem kell követnem az előírt protokollt>. Nováknál ez egy kicsit máshogy működött, és elég nagy merészség kell ahhoz, hogy ezt megtegye. Veszélybe sodorta a saját szereplését az Australian Openen, nem hinném, hogy sokan megtennék ezt. Két módja van annak, hogy értékeljük a dolgokat: az egyik, hogy majdnem minden teniszező beoltatta magát, és mindent megtettek annak érdekében, hogy ide jöhessenek. De úgy látszik, hogy nem mindenki akarja betartani a szabályokat. Egy egészen pici kisebbség úgy döntött, hogy a saját útját járja, és úgy tesznek, mintha mi hülyék lennénk” – nyilatkozta a görög teniszező az indiai WION-nak.

Borítókép: Sztefanosz Cicipasz (EPA/JAMES GOURLEY)

További tartalmak