Musorujsag
Élő Eredmények

Djokovics: Rendkívül csalódott vagyok

Djokovics: Rendkívül csalódott vagyok

m4sport.hu
Az ausztrál kormányfő üdvözölte a bíróság elutasító döntését.

Véget ért a tíz napja tartó Novak Djokovics – Ausztrália „meccs”, amely a szerb teniszező beutazása körül alakult ki. A címvédő és világelső az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Djokovics a döntés után nyilatkozatot adott ki, melyben kiemelte, csalódott a bíróság döntése miatt, de tiszteletben tartja azt. A továbbiakban pedig együttműködik a hatóságokkal. Sajnálja, hogy ő volt a középpontban, bízik benne, most már mindenki a hétfőn kezdődő Australian Openre fókuszál majd.

A teljes nyilatkozatot itt olvashatják:
Szeretnék egy rövid nyilatkozatot tenni a mai bírósági tárgyalás kimenetelére. Most szánok egy kis időt a pihenésre és a gyógyulásra, mielőtt bármiféle megjegyzést tennék ezen túl.
Rendkívül csalódott vagyok a Bíróság döntése miatt, amely elutasította a miniszternek a vízum törléséről szóló határozatának bírósági felülvizsgálatára irányuló kérelmemet, ami azt jelenti, hogy nem maradhatok Ausztráliában és nem vehetek részt az Australian Openen.
Tiszteletben tartom a Bíróság döntését, és együttműködni fogok az illetékes hatóságokkal az országból való távozásommal kapcsolatban.
Nem érzem jól magam, hogy az elmúlt hetek középpontjában én álltam, és remélem, hogy most mindannyian arra a játékra és versenyre koncentrálhatunk, amelyet szeretek. Szeretnék minden jót kívánni a játékosoknak, a bajnokság vezetőinek, a személyzetnek, az önkénteseknek és a szurkolóknak a versenyhez.
Végül szeretném megköszönni családomnak, barátaimnak, csapatomnak, szurkolóimnak, szurkolóimnak és szerb társaimnak a folyamatos támogatásukat. Mindannyian nagy erőt jelentettek számomra.

Scott Morrison, ausztrál miniszterelnök az eset kapcsán a Facebookon kommentálta a döntést. Kiemelte, a köz érdekében cselekedtek, a döntés kapcsán elsősorban az egészségügyi szempontokat vették figyelembe, hiszen Ausztrália a járvány alatt a világ egyik legalacsonyabb halálozási arányát érte el.

Borítókép: A kilencszeres győztes, címvédő szerb Novak Djokovic autóban ül, miután távozott egy kiutasítottak számára fenntartott hotelből Melbourne-ben. MTI/AP/AAP/James Ross

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Visszavonták Djokovic vízumát, kiutasíthatják Ausztráliából
Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter visszavonta a világelső szerb Novak Djokovic ausztráliai vízumát, ami azt jelenti, hogy a 34 éves teniszezőt kiutasíthatják az országból és címvédőként nem indulhat el a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen.
Tenisz