Musorujsag
Élő Eredmények

Folytatódhat Djokovics kálváriája – a franciák közölték, hogy a Roland Garroson sem indulhat el, ha nem oltatja be magát

Folytatódhat Djokovics kálváriája – a franciák közölték, hogy a Roland Garroson sem indulhat el, ha nem oltatja be magát

m4sport.hu
A francia sportminisztérium hétfőn közleményben jelezte, hogy senki sem fog különengedélyt kapni, s nem kerülheti meg az ország vakcinatörvényét.

 

Mint a Reuters rámutat, Franciaországban vasárnap fogadták el az új vakcinatörényt, ami megköveteli, hogy az országban csak az mehet nyilvános helyekre, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal, ennek alapján pedig Novak Djokovics például biztosan nem indulhatna el a májusi Roland Garroson sem.

„A szabály egyszerű: a kötelező védettségi igazolvánnyal kapcsolatos megkötések azonnal révénybe léptek, ahogy elfogadták az ezzel kapcsolatos törvényt. Márpedig mindenkire vonatkozni fognak a szabályok, legyen az néző vagy sportoló. Ami a Roland Garrost illeti, májusban lesz, és még változhat a helyzet – reméljük, hogy addigra már némileg engedhetünk. Úgyhogy meglátjuk, de nyilvánvalóan nem lesz mentesség” – olvasható a sportminisztérium közleményében.

Ez azt jelenti, hogyha a világelső szerb Novak Djokovics nem oltatja be magát májusig, s Franciaországban addig nem is enyhítenek vagy módosítanak a szabályokon, akkor a teniszklasszis az Australian Open után a Roland Garrost is kihagyni kényszerülhet.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Djokovics múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, majd egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el. A vízumát hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, majd többször edzett az Australian Open helyszínén, és első kiemeltként kapott ellenfelet a csütörtöki sorsoláson, ám pénteken ismét érvénytelenítették a vízumát, és idegenrendészeti őrizetbe került. Ügyvédei ekkor újabb fellebbezést nyújtottak be, de vasárnap végleg pont került az ügy végére, s hivatalossá vált, hogy el kell hagynia az országot, egyúttal az Australian Openen sem indulhat el.

 

Borítókép: MTI/AP/Mark Baker

További tartalmak