Musorujsag
Élő Eredmények

Nadal: Másfél hónapja még azt se tudtam, visszatérek-e

Nadal: Másfél hónapja még azt se tudtam, visszatérek-e

m4sport.hu
A 21 Grand Slam-győzelemnél járó spanyol teniszező pár hete még úgy érezte, ez lesz az utolsó Australian Openje, de győzelme után már a jövő évi indulásról beszélt.

A korábbi világelső Rafael Nadal kétszettes hátrányból fordítva megnyerte a férfi egyes küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A spanyol klasszis a vasárnapi döntőben az orosz Danyiil Medvegyevet győzte le, és sikerével begyűjtötte 21. Grand Slam-trófeáját. Ezzel egyedüli rekorder lett, megelőzte a 20-20 bajnoki címmel álló Roger Federert és Novak Djokovicot,

Tudom, hogy ez egy nehéz pillanat, Danyiil. Csodálatos bajnok vagy. Ez volt az egyik legérzelmesebb meccs teniszpályafutásom során, és megtiszteltetés volt megosztani a pályát veled” – mondta Nadal a győzelme után a pályán adott interjújában ellenfelének.

Nem is tudom, mit mondjak, számomra ez egyszerűen csodálatos. Megmondom őszintén, másfél hónappal ezelőtt még nem tudtam, hogy visszatérek-e, és ma újra itt vagyok ezzel a trófeával” – folytatta elérzékenyülten a spanyol klasszis.

Nem tudom eléggé megköszönni azoknak, akik ott vannak mellettem, az egész csapatnak, a családnak. Nehéz volt az elmúlt másfél év, sok rossz pillanata volt, és nélkületek ez nem lenne lehetséges” – mondta Nadal, aki hozzátette, az a hatalmas támogatás, amit a három hét alatt a helyszínen kapott, élete végéig a szívében marad.

Rafael Nadal a győzelme után. EPA/JOEL CARRETT

Másfél hónappal ezelőtt még azt mondtam volna, hogy ez lesz az utolsó Australian Openem, de most sok energiám van a folytatáshoz. Nem tudom megmagyarázni a mostani érzéseimet, de mindent megteszek, hogy jövőre is visszajöjjek” – mondta az immár 90 tornagyőzelemnél járó spanyol.

Amit ma csináltál, csodálatos volt. A meccs alatt megpróbáltam teniszezni, de a meccs után meg kellett kérdeznem tőle: „Fáradt vagy”? Két szett után megemelte a szintet, csodálatos bajnok. Gratulálok. Hihetetlen volt. Legközelebb megpróbálok jobb lenni” – összegzett az érthetően csalódott Medvegyev.

Borítókép: epa09718390 Rafael Nadal of Spain (L) holds the Norman Brookes Challenge Cup after winning the men’s singles final against Daniil Medvedev of Russia (R, with his runner-up trophy) at the Australian Open grand slam tennis tournament at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 30 January 2022. EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

További tartalmak