Musorujsag
Élő Eredmények

Piros Zsombor nem tudta meglepni Kokkinakkist, a magyarok kikaptak Sydneyben

Piros Zsombor nem tudta meglepni Kokkinakkist, a magyarok kikaptak Sydneyben

MTI
Piros Zsombor 6:4, 6:4-re kikapott Thanasi Kokkinakistól, így a magyarok 3–2-es vereséget szenvedtek a hazaiaktól a Sydneyben rendezett Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

Három mérkőzés után még 2–1-re vezettek a vendégek, ezért a hátralévő két egyes meccsből elég volt egyet hozni a továbbjutáshoz. Fucsovics Márton azonban nem bírt Alex de Minaurral, így mindkét csapat második számú játékosa, azaz Piros és Kokkinakis vívta a mindent eldöntő csatát mintegy háromezer néző előtt.

A világranglistán 240. magyar játékos rögtön elvesztette az adogatását, 99. helyezett ellenfelének a szervái viszont sebezhetetlennek bizonyultak, így 36 perc elteltével a görög származású Kokkinakis került szettelőnybe úgy, hogy adogatóként összesen öt pontot vesztett.

A tenyeressel keményen irányító rivális – aki párosban megnyerte a januári Australian Opent – a folytatásban is alig rontott, és 3-4 ütésből hibára tudta késztetni a melbourne-i Grand Slam-torna 2017-es junior bajnokát. A 22 éves magyar nem találta az ellenszert Kokkinakis gyorsításaira, a bréklabda továbbra is vágyálom maradt, így 1 óra 25 perc elteltével az ellenfél és a hazai válogatott ünnepelhetett. Az „auszik” hatodszor fordítottak 1–2-es hátrányból a DK-ban, ez előzőleg 2000-ben sikerült nekik.

Az ausztrálok sikerük révén részt vehetnek a Davis Kupa-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben – ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek -, míg a magyarok ugyancsak szeptemberben osztályozót vívnak a világcsoportban maradásért.
Davis Kupa, selejtező:
Ausztrália–Magyarország 3–2

Thanasi Kokkinakis–Piros Zsombor 6:4, 6:4

Borítókép: EPA/DAN HIMBRECHTS

További tartalmak

Kapcsolódó hírek