Musorujsag
Élő Eredmények
×

Betegség állhat Djokovic fáradékonysága mögött

Betegség állhat Djokovic fáradékonysága mögött

m4sport.hu
Valószínűleg egy közelmúltbéli betegség okoz fáradékonyságot Novak Djokovicnál, aki az elmúlt hetekben két váratlan vereséget is szenvedett.

A világelső teniszező két hete már az első fordulóban kikapott a spanyol Alejandro Davidovich Fokinától a monte-carlói tornán, múlt vasárnap pedig a belgrádi torna döntőjét vesztette el az orosz Andrej Rubljovval szemben. Utóbbi meccsen a szerb a végére elkészült az erejével, az utolsó játszmában gyakorlatilag semmilyen ellenállást nem tanúsított, egy gémet sem tudott nyerni.

A vasárnapi, 6:2, 6:7 (4-7), 6:0-ra elvesztett mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Djokovic elárulta, néhány hete átesett egy betegségen, szerinte ez okozza a fáradékonyságát. Azt nem közölte, hogy milyen betegségről van szó, annyit mondott csak, hogy nem koronavírusról. „További részleteket nem szeretnék elárulni, de olyasmi, ami hatással van az anyagcserémre” – fogalmazott a 20-szoros Grand Slam-győztes.

„Aggasztó ilyet érezni a pályán. A második játszma végéig nem éreztem magam fáradtnak, de az a gém, amelyik után 5:4 lett az állás, hosszú volt, ekkor kezdtem el nem jól érezni magam. Ez történt velem Monte-Carlóban is – utalt a 6:3, 6:7 (5-7), 6:1-re elvesztett meccsre. – Ilyen még soha nem történt velem, még a pályafutásom elején sem, aztán most Monte-Carlóban, majd itt. Ezért gondolom azt, hogy azzal a betegséggel függ össze, amin keresztülmentem, és ami fizikailag és egészségileg elég kemény volt.”

Djokovic december 3-át követően a februári, dubaji tornán játszotta első tétmeccseit, mivel oltatlansága miatt – kilencszeres bajnokként – nem indulhatott el januárban az Australian Openen. Dubajban a negyeddöntőig jutott, ott két szettben, közel két óra alatt kapott ki a cseh Jiri Veselytől, emiatt ideiglenesen a világelsőségről is le kellett mondania.

Borítókép: Novak Djokovic (Fotó: EPA/Andrej Cukic)

További tartalmak